Tips om december gezond door te komen

post afbeelding

Met december voor de deur is het niet voor iedereen even gemakkelijk de zoete en vette verleidingen te weerstaan. Ik spreek – lucky me – niet uit ervaring. Dat is minder arrogant bedoeld dan het kan klinken. Ik ben nu eenmaal gezegend met een redelijke dosis afkeer tegen vet- en zoetigheid.

Een ‘antivetgen’?

Als klein kind, als we op zondag zelfgemaakte chocoladepudding met slagroom kregen, liet ik de slagroom graag aan me voorbijgaan. Niet lekker. En hoewel mijn ouders het adagium ‘eten wat de pot schaft’ een warm hart toe droegen, kwam ik met deze weigering altijd goed weg.

Dus simpel tegen iemand die niet zo’n ‘antivetgen’ heeft zeggen: dan laat je het toch gewoon staan, is bijna misdadig. En je wekt de indruk die persoon maar een slappeling te vinden, want niet in staat zichzelf te beheersen. Bij eten en voeding komt zo veel meer kijken. Lees er het boek Eet mij maar eens op na, een ware eyeopener!

Daarom drie tips om december gezond en licht door te komen:

1.    Denk niet dat je iets niet mag eten omdat je er dik van wordt.
2.    Ontbijt, niet een klein beetje, maar lekker stevig. Dus geen light crackertje, maar stevig brood of een grote bak muesli met zuivel. Havermout kan ook. Als het maar voedzaam is en je het lekker vindt.
3.    Laat 1 van elke 2 dagen vlees en vis staan.

Om en om: alles eten en vasteneten

Of, de ultieme tip die het bovenstaande overbodig maakt: eet de hele maand om en om 1 dag alles wat je hartje begeert en de volgende dag zes droge boterhammen en vier stuks fruit. En met de kerstdagen dan smokkel je gewoon een beetje.

Voor wie de gedachte hieraan al te veel is: januari komt er vanzelf weer aan. Fijne en smakelijke dagen!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Tips hoe om te gaan met de vele dagelijkse eetkeuzes

Door Redactie GezondTotaal

6 tips voor gezonder en fitter op het werk

Door Gast Blogger

Praktische tips om sporten vol te houden

Door Gast Blogger

19 weken zwanger: we weten wat het wordt

Door Karin de Zwaan

Reageer op dit bericht