Tips voor gezonde en snelle maaltijden + recepten

post afbeelding

Natuurlijk zijn de tijden veranderd en het hangt ook af van de gezinssamenstelling, maar om het avondeten klaar te maken is er vaak onvoldoende tijd. Dan wordt zoiets al gauw opgelost met een kant en klaar maaltijd of gekocht fastfood. Dat is af en toe geen probleem maar gezond eten betekent ook groente recepten en vooral gevarieerd eten. Ook gezonde maaltijden kan je snel en eenvoudig klaarmaken. Het is dan wel verstandig om het efficiënt aan te pakken. Hieronder volgen een aantal tips.

Planning

Net als bij alle andere klussen draait het bij snel en gezond koken om een goede voorbereiding. Een weekmenu is dan ook geen overbodige luxe. Dan kan je al ruim van tevoren zorgen dat je de belangrijkste zaken in huis hebt. Tevens is het handig om op avonden dat je weet dat je weinig tijd zal hebben een groen recept te kiezen dat nauwelijks tijd vraagt.

Voorbereiding

In een restaurant kunnen ze vaak ook zo snel een bijzonder gerecht serveren door een goede voorbereiding en dan kan thuis ook gewoon. Aardappels schillen kan bijvoorbeeld de avond van tevoren als je die in het water zet. Ook veel groente kan je al eerder klaarmaken. Zorg ook altijd dat je kruidenkastje goed is gevuld en dat je zaken als sausjes, olie azijn in huis hebt. Daarmee kan je ook de basisvoorraad een keer aanspreken of gerechten ‘pimpen’ als je niet alles in huis hebt. Dat kan een telefoontje voor een pizza of de gang naar de snackbar voorkomen.

De diepvries is een goede vriend

Paleo of een ander dieet? Bij het koken wil iedereen toch voorkomen dat er te weinig is en dat betekent dat er meestal te veel wordt klaargemaakt. Ook is het soms praktisch om meer te koken, omdat je bij de slager of de groenteman een leuke aanbieding hebt kunnen scoren. Kook dan rustig voor twee keer, dan heb je meteen weer de basis voor een gezonde maaltijd die je alleen maar hoeft op te warmen. Gebruik de vriezer wel efficiënt en daarvoor zijn stevige bakjes vaak het beste. Zet op het bakje wat je erin bewaard en de datum waarop het de vriezer ingaat. Op die manier hoef je geen onduidelijke ‘prakjes’ van onbekende datum te eten.

Snelle maaltijden

Als je er echt zin in hebt om een paar uur in de keuken te staan en iets bijzonders te maken, zal het resultaat daar ook wel naar zijn. Maar er zijn ook lekkere groene gerechten die je binnen korte tijd op tafel kunt zetten. Hieronder hebben we een paar lekkere en snelle gerechten verzameld. De recepten vind je moeiteloos op het internet:

  • Pastasalade, hiermee kan je bijna eindeloos variëren.
  • Oosterse groenteschotel met kip. Kip is snel klaar en past in een gezond gerecht.
  • Sla wrap met Mexicaans gehakt. Met een busje Mexicaanse kruiden is het zo gebeurd.
  • Gevulde courgettes met tonijn.
  • Kip ketjap met rijst en sperzieboontjes.
  • Lasagne met aubergine.
  • Geroosterde bloemkool met krieltjes en worst. Echt een gerecht om je vingers bij af te likken.

GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Zo kan je de nachtrust verbeteren

Door Redactie

Stappen na het ontdekken van een SOA: Hoe te handelen

Door Redactie

Ouderen blijven gezonder en vitaler dankzij een speciale verbinding in geval van nood

Door Redactie

Reageer op dit bericht