Top 5 onzekerheden van de vrouw

post afbeelding

Vrouwen voelen zich sneller onzeker dan mannen. Denk maar eens aan al die oudere, soms dikke en onverzorgde mannen die op straat fluiten naar bloedmooie jonge meisjes. Ze voelen zich mannelijk genoeg om de aandacht op zich te vestigen.

Vrouwen twijfelen veel meer en vaker over de indruk die ze op anderen maken. Veel van die twijfels hebben te maken met ons uiterlijk. “Iedereen ziet gelijk dat ik een te grote neus heb, dat mijn borsten te klein zijn of dat ik een dikke kont heb”. Herken je er iets in? Dat kan zo maar. Hier mijn top-5 van meest voorkomende vrouwelijke onzekerheden:

  • Uiterlijk
  • Gewicht
  • Intelligentie
  • Kledingstijl
  • Naakt in de slaapkamer

Strakke BBB foetsie

Als het gaat om ons uiterlijk, dan is het logisch dat vrouwelijke onzekerheden toenemen met de jaren. Onze foutloze huid, onze strakke dijen, buik en billen zijn de meesten van ons zo rond de vijftig meestal wel kwijt. Onderzoek naar die vervelende onzekerheid bij vrouwen wijst dan ook uit dat maar liefst 90 procent van de 50-jarigen daar last van heeft. Dat is heel veel, als je bedenkt dat daar ook veel vrouwen bij zijn die al jaren een gelukkige relatie, een leuke baan of een geweldig gezin hebben. Dat je dan wat aan schoonheid hebt ingeboet, zou toch niet tot onzekerheid moeten leiden, zou je zo zeggen.

Fotoshoppen de norm

Gekker is dat zo’n 42 procent van de tieners niet tevreden is. Die onzekerheid heeft veel te maken met hun gewicht. De vriendinnen zijn broodmager en de eigen (sexy) ronde heupen passen niet in het ideaalbeeld van de gefotoshopte modellen in de glossy’s. Vooral deze groep loopt het risico op eetafwijkingen als anorexia.

Ben ik wel slim genoeg?

Twijfel aan de eigen intelligentie heeft vaak te maken met een bewonderde vriend of vriendin die meer heeft gestudeerd en zoveel slimmer en slagvaardiger lijkt, terwijl dat niet per se zo is.

Kopen bij de ‘juiste’ winkels

Onzekerheid over de juiste kledingstijl komt vooral voor bij tieners. Kopen bij de ‘juiste’ winkels helpt ze vaak een beetje van die onzekerheid af. Ze willen in ieder geval niet teveel op hun moeder lijken waar het hun kledingstijl betreft. Want moeders kopen steeds jeugdiger kleding. Daaraan ontlenen zij nu juist weer wat zekerheid. “Kijk, ik ben vijfenveertig, maar ik draag dezelfde kleertjes als mijn dochter van zeventien. Dat kan ik hebben met mijn figuur.”

Laat je niet kisten

Al die onzekerheden komen keihard terug in de slaapkamer, waar je het tegenover je minnaar of minnares moet redden zonder kleding en waar – mag je hopen – je make-up je ook niet meer kan redden.

Meisjes van alle leeftijden, het wordt hoog tijd voor een dappere strijd tegen vrouwelijke onzekerheden, want dat gevecht kan je winnen. Minder mooie dijen? Echte vrienden kan dat niks schelen. Je neus te groot? Als je gezond bent, is dat wel zo belangrijk. Te dik? Ga op dieet. Het helpt echt enorm voor je zelfvertrouwen. Kom op meiden, we laten ons niet kisten!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Laag zelfbeeld? Eeuwig zonde!

Door Delicia Schaap

Verwarrend als je omgeving je leeftijd bepaalt

Door Evelien Nederhoed

Weet jij eigenlijk wel hoe leuk jij bent?!

Door Redactie GezondTotaal

Waarom wij vrouwen altijd onzeker zijn

Door Anna Roeden

Reageer op dit bericht