Tropenkolder: hormonen, seks en vitamine D

post afbeelding

Je zult maar last hebben van de tropenkolder. Helaas overkomt het hier (op Curaçao) menig mens. Mannen en vrouwen. Ze hebben er beiden last van. Meestal zijn het de mensen die nog niet zo lang hier wonen. Wij hebben er al velen zien gaan en komen in het jaar dat ik hier nu woon. Hoewel ik natuurlijk alle ins en outs van het gooi nog op mijn netvlies heb staan, kan ik een boek schrijven over de avonturen op Curacao.

Buitenechtelijke verhoudingen

Als je denkt dat de Gooische Matras iets is.. nou dan heet ik je van harte welkom op het o zo mooie dushi Korsou. Curacao is natuurlijk een klein eiland waar iedereen iedereen kent. Ken je niet iedereen, dan heb je er wel eens een verhaal over gehoord zodat je in ieder geval mee kan praten tijdens de happy hours. Er wordt wat afgepraat, geflirt en er zijn behoorlijk wat buitenechtelijke verhoudingen.

Roddels en nog eens roddels

Het gaat als volgt: OMG heb je het al gehoord? Marietje ligt in scheiding maar heeft inmiddels een relatie met Pietje.. Ai nooo, wat triest he. Vooral voor de kinderen, want de ex daagt Marietje nu voor de rechter. Hij wil met de kinderen terug naar Nederland. Marietje wil hier blijven want ze houdt niet alleen van het eiland, maar ook van haar nieuwe minnaar Pietje. Ze huilt de hele dag.
Pietje is ook van slag, hij krijgt namelijk steeds tekstberichten van zijn ex-minnares en Marietje kwam daar achter. Nu is Marietje niet alleen haar ex en kinderen kwijt, maar straks ook nog Pietje.. De ex-minnares van Pietje probeerde steeds zwanger te worden ondanks dat ze getrouwd is. Echt waar? Ja echt. Dat mens kan toch geen kinderen meer krijgen? Zat ze niet al in de overgang? Welnee, ze ziet er gewoon oud uit. Teveel zon op haar gebruinde harses, daar krijg je rimpels van. En geld voor botox heeft ze niet. Je snapt zo’n vrouw niet. Ze ligt de hele dag op het strand en smeert niet 1 keer met factor 50. Dom dom dom.. Tja, dat krijg je dan. Karma.

Achterklap kent vele varianten

Nog zo’n mooi voorbeeld: Vind je ook niet dat hij er de laatste tijd er zo slecht uit ziet? Wie? Hij daar..! Oooh hij.. Ooit was het een gevierde man in Nederland en op het eiland. Zo onverzorgd nu. Hij is zijn huis kwijt. Nee echt? Ja serieus. Hij is er uitgezet. Hij schijnt nogal veel met zijn neus in de poeder te zitten. Donderop. Eeuwig zonde. Hij is ook nog zo jong. Hij kon echt elke vrouw krijgen hier. Het was zo’n lekker ding. Ach, het zal niet lang duren of verdwijnt ook van het eiland net als zijn vriendin destijds. Hoe is het met haar trouwens? Geen idee. Niemand weet waar ze is. Het was zo’n enig stel. Erg hoor, niet iedereen kan de weelde van het eiland aan. Borrel schat? Ja, doe maar.

geouwehoer met een knipoog

Bovenstaande is natuurlijk een hoop geouwehoer met een knipoog. Laat ik vooral ook opmerken dat er natuurlijk ook vele serieuze relaties zijn of mensen die hun ware liefde hebben gevonden hier. Maar er zit toch een kern van waarheid in. Zodra mensen in de tropen komen wonen, lijkt het wel of er een soort stofje aangemaakt wordt dat schreeuwt om seks, drugs en rock en roll.

Zon: meer hormonen, meer zin in seks

Verschillende onderzoeken tonen dan ook aan dat mannen in Nederland in juni tot 33 procent meer testosteron aanmaken in vergelijking met januari. Nog meer zon voorspelt dan ook alleen maar meer hormonen, meer zin in seks en meer orgasmes. Dus in de tropen moet het wel stijgen, naar laten we zeggen 89%. In de zon blijkt dat we veel makkelijker en beter flirten. Een zwoele levensstijl in de tropen doet het aantal vrijpartijen dus behoorlijk toenemen. Het ultraviolette licht van de zon zorgt ervoor dat je extra vitamine D aanmaakt. En deze vitamine is niet alleen essentieel voor stevige botten en tanden. Maar ook voor andere stevige onderdelen van het lichaam (…)

Vitamine D speelt dus een rol bij de productie van hormonen. Je voelt je lekkerder mooier en sexyer. En op een tropisch eiland is het uiteraard de plek van weinig verhullende kleding. Dit bij elkaar zorgt ervoor dat je vaker zin hebt in seks. De vrouwen Paraderen of het een lieve lust is en de mannen lopen rond als hitsige wezens die de ene gin tonic na de andere achterover slaan om zo ballen genoeg te hebben om de vrouw in kwestie te bespringen.

Eigen partner of..

Nu dan nog de grote vraag. Waarom met een ander en niet gewoon met je eigen partner? Helaas moet ik dit antwoord een ieder schuldig blijven. Een ieder zal zijn eigen reden daarvoor hebben. Maar door deze onderzoeken zou je haast denken dat we er dus eigenlijk niks aan kunnen doen. Die verdomde hormonen ook!

Op de blaren zitten

Of je moet erg stevig in je slippers staan, of je moet er aan toegeven en in the end met je gat op de blaren zitten. Helaas betekent dit voor velen met mach 100 terug naar Nederland. De tropische droom is in duigen gevallen. Zo ook voor Pietje en Marietje en niet te vergeten de ex minnares en haar man.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Fantasieën delen met je partner. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

7 tips om je partner opgewonden te maken

Door Gast Blogger

Zo kom je uit je seksuele winterdip

Door Gast Blogger

Multivitamine: vervanger van groente en fruit?

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht