Verbeter je gezondheid: ga fietsen

post afbeelding

Vooral in de zomerperiode doen veel mensen hun uiterste best om er zo sportief mogelijk uit te zien. In de natuurgebieden zie je een toename aan hardlopers en wielrenners en ook in de fitnesscentra is dit een populaire periode in het jaar. Naast het hardlopen is er nog een middel waarmee je je conditie kan verbeteren, namelijk de fiets. Wist je dat je in een half uur al snel 220 kcal per uur kan verbranden?

Door: gastblogger

Fietsen helpt bij voorkomen overgewicht

Fietsen is gezond. Als je alleen al drie keer per week een half uurtje fietst, zal je na aantal maanden al een afzienbare verbetering voelen. De groei van welvaart heeft gezorgd voor meer overgewicht. Overgewicht in combinatie met te weinig beweging zorgt voor een toename aan diabetes. Hoe kan je de kans daarop verminderen? Gewoonweg de fiets op te stappen en meer te bewegen.

Sneller op je werk

Door het bewegen neemt je lichaam meer suiker en minder insuline op. Bovendien krijg je bij veel bewegen/sporten meer energie. Kortom, fietsen is gezond en echt een aanrader, in de zomer en eigenlijk gedurende het hele jaar. Heb je geen fiets of ben je toe aan een nieuwe? Kijk dan eens bij de online fietsenwinkel van Fietsenopfietsen.nl. Woon je binnen een straal van zo’n 5 tot 10 kilometer van je werk? Met een fiets ben je dan veelal sneller ter plekke dan met de auto. Zeker tijdens de spits.

Meer fietsen, minder ziek

Mensen die met de fiets naar het werk gaan, zijn relatief minder vaak ziek zijn dan mensen die met de auto of het openbaar vervoer naar het werk komen. Voor werkgevers is het dus ook interessant om meer te investeren in bewegen en sporten; bijvoorbeeld door personeel de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan een fietsplan.

Mijn credo: stap eens wat vaker op de fiets!


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Valkuilen gezonde leefstijl bij diabetes 2

Door Gast Blogger

Ga goed voorbereid op fietsvakantie

Door Gast Blogger

Het belang van goede voetverzorging

Door Gast Blogger

Onderzoek naar oogproblemen bij diabetes

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht