Verlangen verdwenen? Zo fris je je seksleven weer op

post afbeelding

Herken je dit: je partner is zo vertrouwd geworden dat spanning en lust bijna helemaal zijn verdwenen. De liefde is er nog wel, maar het verlangen is weg. Feniks de la Fosse, psycholoog-seksuoloog en relatietherapeut, krijgt ze vaak in haar praktijk: mannen en vrouwen die liefde voor elkaar voelen, maar waarbij het seksueel verlangen ver te zoeken is.

Vaak is seks een sluitpost geworden. Er is gaandeweg steeds meer tijd en energie in het werk en de kinderen gaan zitten. De intieme seksuele relatie krijgt daardoor vele jaren achtereen maar weinig aandacht.

Vijf tips voor leuke seks

Hoe zorg je er voor dat er weer verlangen naar elkaar komt? Hoe maak je seks samen weer leuk en opwindend? We zetten een aantal praktische tips voor je op een rijtje.

Tip 1: Ongeremde seks

Het sluipt er gemakkelijk in: geruisloze seks om de kinderen niet wakker te maken. Het is een bekende valkuil voor veel stellen. Geluidloze, ingehouden seks gaat op den duur opbreken. Ga samen op zoek naar mogelijkheden om weer ongeremd en vrijmoedig van seks te kunnen genieten.

Tip 2: Zet je hoofd en fantasie aan het werk

Opwinding komt niet uit de lucht vallen. Daar moet je wat voor doen. Door een erotische gedachte of fantasie (prikkels) activeer je het seksuele systeem en raak je opgewonden. Als je wat langer een relatie hebt, zijn er wat meer prikkels nodig. Fantasie wordt belangrijker. Dus voor meer opwinding moet je je hoofd en fantasie aan het werk zetten. Inspiratie nodig? Kijk samen naar een sexy film of lees elkaar erotische verhalen voor. Of lees ze lekker alleen.

Tip 3: Routine veranderen

Elke keer de zelfde vrijpartij is dodelijk voor lust en verlangen. Ook al was dat in het verleden fijn, elke dag kreeft eten is op een gegeven moment ook saai. Wees dus creatief en verander de routine. Inspiratie kan je bijvoorbeeld opdoen in het artikel ‘Wat willen mannen in bed’. Of check dit artikel over zin en lust.

Tip 4: Kom uit je comfortzone

Voor passie is vernieuwing nodig. Kom uit je comfortzone en verleg je grenzen. Misschien niet gemakkelijk maar wees gerust: het wordt er echt alleen maar leuker op! Experimenteer, lach, durf en fantaseer! Het doet wonderen voor je liefdes- en seksleven. Al eens een keer een vibrator samen gebruikt? Heb je geen idee wat je moet kopen? Dan helpt deze vibrator test je vast op weg.

Tip 5: Sla de late-night talkshows over

je denkt er misschien niet over na, maar Late-night shows zijn echt passie-killers. Wacht niet tot je daarna doodmoe naar bed gaat of in slaap valt. Van seks zal het dan niet komen. In ieder geval geen goede seks.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Fantasieën delen met je partner. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

Vrouwen met (meer) zin in seks

Door Yvonne van Baardwijk

7 tips om je partner opgewonden te maken

Door Gast Blogger

Hoe vergeet je je ex?

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht