Verschillen tussen Indica, Sativa en Hybride wietzaden

post afbeelding

Wietplanten zijn onder te verdelen in verschillende soorten. De hoofdcategorieëen zijn Indica en Sativa, die beide een andere oorsprong hebben. In eerste instantie werden de verschillen aangegeven door de harspatronen op de plant. Maar het bleek ook dat beide soorten een iets ander effect hebben. Hybride wietsoorten zijn zaden die uit gecombineerde soorten zijn ontstaan.

Indica

De Indica wietsoort vindt haar oorsprong hoog in de bergen van Afghanistan en Pakistan. De hoogte waarop de planten groeien heeft effect op de harslaag. De weersomstandigheden op deze hoogte kunnen best heftig zijn, dus de planten hebben een dikke harslaag ontwikkeld om zich hiertegen te beschermen. De indicasoort heeft een redelijk korte bloeiperiode, blijven ook kort en zijn goed geschikt om binnen te kweken.

Het effect van wiet van een indicaplant is ontspannend en kalmerend. Ook wordt deze soort als medicinale toepassing gebruikt voor bijvoorbeeld pijn en slapeloosheid.

Sativa

De Sativa wietsoort is lastiger te kweken en daarmee ook lastiger te vinden. In tegenstelling tot de extreme weersomstandigheden waarin de Indica soort kan groeien, groeit de Sativa het best in een tropisch klimaat. Om Sativa zelf te kweken heb je dan ook een ingewikkelder klimaatsysteem nodig. Daarnaast duurt het langer om de Sativaplant te laten groeien.

Wanneer je wiet gebruikt van een (overwegend) Sativaplant, ondervind je daar over het algemeen in plaats van ontspanning, juist een energiek en opgewekt gevoel van.

Welke soort kweek je?

Ga je wietzaadjes kopen, staat er altijd op het etiket aangegeven of dit om de Indica of Sativa soort gaat. Zoals hierboven genoemd gaat het vaker om wiet van de Indicaplant, omdat Sativa lastiger te kweken is dan Indica. Wanneer je een soort in handen hebt dat bestaat uit verschillende wietsoorten, gaat dit om hybride wietzaden.

Feminized zaden voor succesvolle oogst

Wanneer je begint met wietzaadjes kweken is het goed om, naast de twee hoofdcategorieën, goed te kijken wat voor soort zaden je aanschaft. Zo kun je bij beide soorten kiezen voor bijvoorbeeld autoflowering of feminized zaden. Autoflowering zaden zullen automatisch tot bloei komen, ongeacht de lichtomgeving waarbinnen de planten groeien. Met feminized zaden plant je uitsluitend vrouwelijke wietplanten: het plantengeslacht met een succesvolle oogst.

Kies je niet voor feminized, is de kans dat wietplanten ook mannelijk zijn zo’n 50 procent. Hoewel mannelijke planten de vrouwelijke bevruchten, wil je niet dat dit constant gebeurt. Dit tast de kwaliteit van de vrouwelijke plant aan.


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht