Verwarrend als je omgeving je leeftijd bepaalt

post afbeelding

Om mijn bedrijf op de kaart te zetten ben ik online actief en bezoek ik samen met mijn compagnon met enige regelmaat real life evenementen, zoals beurzen en netwerken. Met name die beursbezoeken brengen regelmatig hilarische situaties met zich mee.

De eeuwige student?

Zo gebeurde tijdens een wellnessbeurs onlangs het volgende: ‘Welke studie volg je?’, vraagt de dame van een stand aan me nadat ze met mij het gesprek is aangegaan. Ik antwoord dat ik ondernemer ben en mijn studie bijna tien jaar geleden heb afgerond. ‘Direct na mijn afstuderen ben ik gaan freelancen. Het zelfstandig ondernemerschap bevalt me nog altijd goed.’ De vrouw in kwestie lijkt me niet verstaan te hebben en orakelt verder over de mogelijkheden die haar organisatie MBO’ers, zoals mij, kan bieden. Haar producten zijn fantastisch!

Zo sla je de plank mis

Ik laat haar verder praten, want vind het wel grappig. Haar collega die het gesprek van een afstandje volgde, heeft zich inmiddels bij haar gevoegd. De man voelt zich duidelijk ongemakkelijk en stoot de vrouw aan. ‘Ze is geen student, ze heeft een eigen bedrijf!’, sist hij enigszins geïrriteerd. Nog even praat de vrouw verder, totdat op een gegeven moment het kwartje valt en haar hoofd rood aanloopt. Jaaahaaa, luisteren is een vak!

Van student naar mevrouw

Er komt dit jaar toch echt een ‘3’ in het getal dat mijn leeftijd weerspiegelt. En nee, ik word geen 23. Zie ik er dan toch echt zo piepjong uit? Ik kijk in de spiegel en bekijk de fijne lijntjes op mijn voorhoofd en rond mijn ogen. Als ik de volgende dag naar een cadeauwinkel ga, is de winkeljuffrouw uiterst beleefd. ‘Wat zoekt u, mevrouw?’, ‘Zal ik het voor u inpakken, mevrouw’ en ‘Ik wens u een fijne dag, mevrouw’, volgen elkaar in rap tempo op. Ik voel me ineens toch een stuk ouder dan gisteren op de beurs.

Verwarring compleet

Zou het dan toch liggen aan die TL-lampen in de winkel, vraag ik mezelf af. Ze zeggen immers dat verkeerd licht je een stuk ouder doet lijken. Als ik na mijn winkelbezoek nog even ga tanken is de verwarring compleet. ‘Zó, jij hebt een gave auto,’ zegt de jongeman achter de kassa waar ik kom afrekenen. ‘Is-ie van jou?’ Ik vertel hem dat die auto, overigens een gewone, weliswaar sportieve, middenklasser, inderdaad van mij is. ‘Doe je goed’, zegt-ie. En vult aan dat ik dat op mijn leeftijd maar mooi voor elkaar heb. Verbaasd bedank ik hem en loop weg.

Eén ding weet ik zeker: je bent zo jong als je jezelf voelt! En de ene keer is dat misschien een stukje jonger of ouder dan de andere keer.

Meer weten over mij, Mieke mijn compagnon of ons bedrijf? Check ons dan hier!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Laag zelfbeeld? Eeuwig zonde!

Door Redactie GezondTotaal

Top 5 onzekerheden van de vrouw

Door Gast Blogger

Weet jij eigenlijk wel hoe leuk jij bent?!

Door Redactie GezondTotaal

Kapselvorming bij borstvergroting

Door dr. Laura H. Moojen-Zaal

Reageer op dit bericht