Verzorgingsproducten die je af en toe zou moeten vervangen

post afbeelding

Vele mensen die bijvoorbeeld gebruik maken van make-up of andere verzorgingsproducten, realiseren zich niet altijd dat deze producten ook over de datum kunnen gaan. Natuurlijk weet je wel dat die handcrème van vijf jaar geleden misschien toch te oud begint te worden, maar eigenlijk zijn er een heleboel producten die je na een relatief korte tijd al zou moeten vervangen of weg doen. Let daarom voortaan op het tijdig vervangen van de volgende producten.

Oogmake-up

De producten die jij dagelijks op jouw ogen aanbrengt, hoe lang heb je deze al in jouw voorraad liggen? Wanneer heb je jouw mascara voor het eerst geopend? Hier staat vaak op geschreven hoe lang het product bewaard kan worden. Bij make-up is dit in de meeste gevallen zes maanden. Lijkt lang, maar heb je wel eens stil gestaan bij wanneer de laatste keer is dat je jouw mascara vervangen hebt? Wellicht wel veel langer dan zes maanden. Hetzelfde geld voor eyeliner en oogpotlood, en zelfs oogschaduw raakt over datum. Als je het toch gebruikt, kan het wellicht leiden tot infecties. Voortaan even bijhouden, dus!

Lotions en crèmes

Na het douchen smeer je je vaak in met een bodylotion, of als je bijvoorbeeld droge handen hebt pak je de handcrème erbij. Maar ook deze producten raken dus relatief snel over datum. Vaak is dit drie of zes maanden, en bij sommige producten twaalf. Dat verschilt dus nogal. Deze wil je ook echt wel tijdig vervangen. Je smeert dit namelijk over de hele huid, en kan hiermee ook irritaties of vervelende reacties veroorzaken.

Nagellak

Lak jij je nagels wel eens? Slecht nieuws. Dat nagellakje die al zes jaar in de kast staat kan waarschijnlijk wel weg. Nagellak is relatief wel lang houdbaar, maar komt op een gegeven moment toch ook op een dag dat hij beter weggedaan kan worden. De nagellak wordt dan stroperig en lastig aan te brengen. Naast dat het dus over datum is, is het simpelweg niet meer goed te gebruiken. Weg ermee, en tijd om wat nieuwe aan te schaffen!

Een tip? Als je bij wil houden wanneer je het product precies weg moet doen, is het handig om ergens klein op het product de maand en het jaar neer te zetten. Een kleine ‘6-20’ bijvoorbeeld maakt al duidelijk dat, als het product zes maanden houdbaar is, hij in december weg moet. Schrijf het op en zo kun je het nooit vergeten.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

DNA testen nu belangrijker dan ooit

Door Redactie

Haaruitval na de zwangerschap verminderen: 3 tips!

Door Redactie

Tips om thuis te sporten

Door Redactie

Levens redden als hulpverlener

Door Redactie

Reageer op dit bericht