Vet verliezen zonder dieet of operatie

post afbeelding

Coolsculpting is een relatief nieuwe behandeling voor het verbeteren van je lichaamscontouren. Niet alleen voor je buik, met deze methode kan je ook andere gebieden laten behandelen. Hoe dat precies werkt, lees je in dit artikel.

Soorten buikvet

Er zijn twee soorten vet, die zich in of rondom de maagstreek bevinden. Niet elk type vet laat zich door coolsculpting behandelen. Allereerst wat toelichting op buikvet.

Subcutaan vet
Het eerste soort vet is de veroorzaker dat je buikspieren niet meer zichtbaar zijn. Men noemt dit subcutaan vet. Dit vet bevindt zich direct onder de huid en bovenop je buikspieren.

Visceraal vet
De tweede soort noemt men visceraal vet. Dit vet zit dieper in de buikspieren en rondom de organen. Visceraal vet zorgt bij bepaalde mannen voor het ‘bierbuik-effect’. De buik staat recht naar voren. Aan de achterkant zie je niet dat iemand zo’n typische buik heeft. Dit vet voelt stevig en hard aan als je erop drukt.

Tegen visceraal vet is maar één remedie: gezonder eten. Gezonder eten is zeker ook goed om je subcutane vet aan te pakken.

Wat is coolsculpting

De Coolsculpting-methode is een niet-chirurgisch, pijnloos alternatief voor liposuctie. Het helpt je om die laatste (subcutane) plekken aan te pakken die je irriteren en dus je lichaamscontouren te verbeteren.
Coolsculpting is een methode om vetcellen in je lichaam af te breken. Dit gebeurt door ze bloot te stellen aan koeling. Het vernietigt vet zonder ook maar één keer op de operatietafel te liggen. Het lichaam voert de vernietigde vetcellen op natuurlijke wijze af.

Van love handles tot onderkin

Wat je ‘probleemgebied’ ook is, de kans is groot dat de Coolsculpting behandeling uitkomst biedt. Veel voorkomende Coolsculpting behandelingen zijn de buik, heupen, benen, taille, love handles, kin en flanken. Ook vet rond de borsten (bij mannen) of de knieën en enkels kan met een Coolsculpting behandeling worden weggehaald.

coolsculpting

Hoe werkt Coolsculpting?

Coolsculpting (Cryolipolyse®) is het lokaal weghalen van vetcellen door middel van gecontroleerde koeling. Er zijn binnen de wetenschap talloze voorbeelden van de positieve werking die kou kan hebben op ons lichaam. Neem bijvoorbeeld een icepack voor overbelaste spieren en gewrichten. Precies die kennis is de basis voor Coolsculpting.

Cryolipolyse methode

Cryolipolyse is een methode om vetcellen in je lichaam af te breken door ze bloot te stellen aan koeling. Vetcellen zijn veel gevoeliger voor kou dan ander lichaamsweefsel. Vetcellen beginnen al te kristalliseren bij 4ºC. Daardoor kunnen deze heel gericht aangepakt worden. Op elk deel van het lichaam, zonder schade aan te brengen aan ander omliggend weefsel.

De voordelen ten opzichte van liposuctie

Coolsculpting vindt van buitenaf plaats, zonder operatie. Er is dus geen verdoving nodig, de kans op complicaties is minimaal. Je kunt vrijwel direct je dagelijkse bezigheden weer oppakken. En omdat de afgestorven vetcellen geleidelijk door het lichaam worden afgevoerd, heeft de huid de tijd om elastisch mee te bewegen. Dat zorgt voor een fraai resultaat.

Voel je helemaal niets?

Nee, dat niet. Tijdens de behandeling wordt je huid vacuüm getrokken om de ondergelegen vetcellen te kunnen bevriezen. Zeker de eerste keer kan dit een beetje ongemakkelijk aanvoelen (hoeft overigens niet). En ook na de behandeling kan de huid nog beurs aanvoelen. Dit verdwijnt binnen een paar dagen.

Snel resultaat

Coolsculpting bestaat meestal uit een aantal behandelingen van een uur. Deze behandelingen kunnen vaak snel achter elkaar gepland worden. Direct na de bevriezing beginnen de vetcellen te kristalliseren. Het afvoeren door het lichaam duurt een paar weken. Veelal is er na 2 tot 3 weken al resultaat zichtbaar.

Populair in Amerika

Coolsculpting is relatief nieuw in Nederland. In Amerika is coolsculpting al sinds 2009 een goedgekeurde behandeling, Er zijn uitgebreide onderzoeken gedaan naar de effecten op het lichaam en de resultaten op de lange termijn.
Het gebruik van de Cryolipolyse® techniek om vetcellen te bevriezen voldoet aan de strenge normen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

Advertisement


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Waarom ketose niet alleen goed is voor afvallen

Door Gast Blogger

Gemakkelijk gezonder leven? Zo doe je dat!

Door Gast Blogger

De top 3 trends cosmetische chirurgie

Door Gast Blogger

Gezond afvallen. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht