Vijf apps voor minder stress

post afbeelding

Ben jij de hele dag maar druk, druk, druk? Langdurige stress heeft een zeer negatieve invloed op de gezondheid. Om te voorkomen dat de stress je teveel wordt zijn er gelukkig veel goede apps die je helpen om een momentje van ontspanning te vinden en je meer bewust te worden van je eigen gemoedstoestand. Zoals de vijf volgende apps.

Colorfy

Colorfy brengt kleur aan in je leven. Door de tekeningen in te kleuren doe je iets creatiefs en maak je ruimte vrij in je hoofd. Dit kan je in een echt kleurboek doen, maar deze app heb je altijd bij de hand. Zit je op je werk en is je hoofd even helemaal vol? Een paar minuten kleuren doet wonderen!

ThinkUp

Je gedachten geven vorm aan hoe jij de wereld ziet. Als je vaak op een negatieve manier denkt, geeft dit je een zwaarmoedig gevoel en heb je eerder het idee dat alles tegenzit. Het valt niet mee om je eigen gedachten te veranderen, maar met deze app word je aangemoedigd om positief te denken. Er zijn affirmaties voor allerlei doeleinden, of je nu beter in je vel wil zitten, liefde aan wil trekken in je leven of wil afvallen. Ook kun je jouw eigen levensdoelen opnemen en terugluisteren.

Happify

Wil jij je gelukkiger voelen? Met de app Happify overwin je negatieve gedachten, stress en levensproblemen. De app werkt met effectieve en evidence-based oplossingen aan een betere geestelijke gezondheid van de gebruikers. De boeiende activiteiten en games kunnen altijd en overal worden gebruikt, op jouw smartphone, tablet of computer. Het enige dat je nodig hebt is internet. Door maar een klein beetje tijd te investeren kun je grote veranderingen teweeg brengen. Met spelletjes, quizzen, inspirerende liedjes, positief denken en oefeningen voor het verminderen van stress vergroot je jouw happiness score die je in de app bijhoudt.

Headspace

Mediteren klinkt voor veel mensen als zweverig en ver van hun bed. Headspace maakt mediteren aantrekkelijk en behapbaar. De gegidste meditaties duren zo’n tien minuten en zijn geschikt voor beginners. Niet alleen vind je zo de rust binnenin jezelf wat bijdraagt aan meer veerkracht en een betere mentale gezondheid, maar ook helpt de app je om beter en dieper te slapen. Via je persoonlijke profielpagina volg je jouw eigen progressie en met het buddy systeem kun je jouw ervaringen met je vrienden delen.

Relax Melodies

Voor de mensen met slaapproblemen biedt Relax Melodies uitkomst. Bijna een kwart van de Nederlanders kampt met slaapproblemen en stress kan je ’s nachts flink wakker houden. De rustgevende geluiden van Relax Melodies maken je rustig en ontspannen zodat je jouw gedachten af kunt laten dwalen. Ook kun je meditaties volgen over bijvoorbeeld creativiteit en zelfbeeld.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Ben jij ook zo’n enorme koukleum? Vijf tips die jou helpen om het warm te krijgen

Door Redactie

Tips om rimpels op je voorhoofd te verminderen

Door Redactie

Hoofdgerecht: groen, groener, groenst met een beetje roze

Door Redactie

Deepplane facelift, wat is dat?

Door Redactie

Reageer op dit bericht