Voordelen van een personal trainer aan huis

post afbeelding

Iedereen is het erover eens dat een gezonde levensstijl en voldoende beweging nodig zijn om je lichaam optimaal te houden of om je conditie op peil te brengen. Het blijft helaas steeds voor velen een zware opgave om ook daadwerkelijk die eerste stap te zetten en in beweging te komen. En zelfs als je vol goede moed bij een fitnessclub een abonnement afsluit, in de veronderstelling dat je voldoende sterk in je schoenen staat om de juiste oefeningen uit te voeren, zijn er steeds tal van belemmeringen.

Elke persoon is uniek en er bestaat niet zoiets als een uniforme aanpak waarmee iedereen zijn of haar perfecte lichaam en conditie kan opbouwen. Vaak wordt voorbij gegaan aan het feit dat fitness eigenlijk maatwerk is. Fitness is niet alleen fysieke inspanning, maar ook een mentale strijd met jezelf.

Er zijn tal van redenen waarom een samen sporten met een personal trainer aan huis de moeite waard is, we lijsten er graag enkele voor je op :

Een personal trainer is een professional

Niemand heeft zonder een passende opleiding (of op z’n minst enig opzoekingswerk en tips) de nodige kennis om zelf een eigen trainingsschema op te stellen, of hoe je een complete workout moet opbouwen waarbij je rekening houdt met voldoende wisselwerking tussen cardio, gewichtstraining of lenigheid. En vaak al helemaal niet hoe je die correct kunt uitvoeren om de juiste spiergroepen aan te pakken of jezelf niet te overbelasten. Die aanpak kan vaak al zo overweldigend lijken, dat je je goede voornemens staakt en helemaal niets doet.

Een personal trainer, zal je helpen om alvast de basis bij te brengen.

 • Hij of zij kan je een training op maat voorstellen, die precies is afgesteld op jouw conditie, jouw lichaamstype, jouw mogelijkheden en wat haalbaar is in jouw drukke werkschema.
 • Een personal trainer zal je leren om te ontdekken hoe hard je moet trainen om je gewenste resultaat te bekomen en hoe je de intensiteit van een trainer kan opvolgen.
 • Je leert welke oefeningen voor jou het beste zijn en deze oefeningen worden gedemonstreerd en uitgelegd met het aantal herhalingen en welke instelling of gewichten je daarbij moet gebruiken.
 • Je wordt aangeleerd hoe je best gaat trainen en hoe je bovenal naar je lichaam luistert, zonder daarbij te ver te gaan.

Een personal trainer is er voor jou en voor jou alleen

Groepslessen kunnen best leuk zijn om gelijkgezinden om je heen te scharen, om enige competitiviteit aan te wakkeren of om gewoon te weten dat je niet alleen staat bij je workout. Maar in een groep trainen is geen maatwerk en net dat is de meerwaarde van een personal trainer.

 • Met een personal trainer heb je altijd een partner bij de hand. Je trainer kan samen met jou je oefeningen uitvoeren, zodat je zo effectief mogelijk traint en jij steeds uitgedaagd wordt om je grenzen te verleggen.
 • Het is altijd handig om een sparring partner aan je zij te hebben, die je kan bijstaan bij die moeilijke opdrachten, je kan wijzen op verbeterpunten of je kan helpen om wat afwisseling in je trainingsschema te stoppen.
 • Tijdens de workout moet je niet je beurt afwachten om even de aandacht van de lesgever te genieten, een personal trainer heeft alleen maar aandacht voor jou en jouw progressie.
 • Niet alleen tijdens het trainen, maar ook vooraf en na afloop, kan een mannelijke of vrouwelijke personal trainer zijn of haar meerwaarde bewijzen. Een schouderklopje na een intensieve sessie kan weer moed opleveren voor een volgende keer. Of een simpele vraag naar je voorbije week en hoe je schema werd nageleefd, kan wonderen verrichten wanneer je nog maar eens excuses zoekt om er onderuit te glippen.

Een personal trainer aan huis is net dat beetje meer

Niet iedereen heeft het geluk om net op de hoek van de straat over een fitnesscentrum te beschikken. Je tas vullen en hopen dat je niets vergeten bent, de deur uit gaan om je naar de gym te begeven, het zoeken naar een parking ter plaatse of zelfs een overvolle fitnesszaal, het zijn vaak redenen om toch maar van die workout af te zien.

Als je dan toch liever je training thuis zou doen, of in de buurt, zodat je geen lange afstanden naar de gym moet afleggen, dan is een personal trainer aan huis de ideale oplossing.

En dat levert meteen een groot aantal voordelen op :

 • Je hoeft helemaal geen rugzak vol te stouwen, naar de gym te rijden of een vrij kluisje te zoeken in de volle gym, de trainer komt zelf naar je toe. Personal training aan huis is beschikbaar voor veel plaatsen, van personal trainer Amsterdam tot Haarlem, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, enzovoort.
 • Je kan je eigen vertrouwde sportmaterialen gebruiken, of de personal trainer brengt die voor je mee. Hij of zij kan je ook informeren over aankopen die de investering waard zijn.
 • De personal trainer zal je tonen hoe je met je eigen lichaamsgewicht en eenvoudige materialen aan de slag kan gaan. Vaak kan je met heel wat onverwachte zaken een prima trainingssessie voltooien.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken om je privacy. Trainen in je eigen huis of omgeving is heel wat comfortabeler dan in een gym en je hoeft niet te vrezen voor het oordeel van die afgetrainde lichamen rond je.
 • Een personal trainer aan huis zal je ook tonen hoe je zoveel als je maar wil, je training kan afwisselen zodat die niet gaat vervelen en hoe je in je buurt het meeste uit die workout kan halen. Zo kun je buiten gebruik maken van trappetjes, bankjes en stoepjes voor wat extra uitdaging.
 • Je bent niet afhankelijk van de openingstijden of planning van een fitnesscentrum, de personal trainer gaat wekelijks met je aan de slag wanneer jij wat ruimte in je agenda hebt.
 • En wil je graag je beste vriend of vriendin eens laten meetrainen? Dan kun je door middel van een duo training samen actief zijn en zodoende ook de personal trainer kosten samen delen.

GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Kleine stappen die voor meer zelfvertrouwen zorgen

Door Redactie

Laat je motiveren voor een sportieve levensstijl

Door Redactie

Kopen van een traplift via WMO

Door Redactie

Een vetarme maaltijd: zo doe je dat

Door Redactie

Reageer op dit bericht