Voorkom blijvende littekens bij kinderen met littekencrème

post afbeelding

Wondjes, hoe klein ook, laten vaak zichtbare sporen na in de vorm van littekens. Omdat de huid die beschadiging wil herstellen, zal het hiervoor collageen aanmaken en een teveel aan dit collageen zal aanleiding geven tot extra weefsel. Dat extra weefsel noemen we een litteken. Op zich is dit dus niets ernstig, maar het oogt voor veel mensen niet aantrekkelijk en ze storen zich eraan. Naast een speciaal littekencrème kind, zijn er nog tal van kleine tips die je kunnen helpen om de zichtbare littekens, ook bij kinderen, te verminderen.

Een wondje heeft tijd nodig om te herstellen

Ieder wondje heeft tijd nodig om te herstellen en het is belangrijk dat de huid die tijd krijgt, ook als die jeukt of er niet mooi uitziet. Pulken aan loszittende velletjes of korstjes verwijderen van wondjes is nooit een goed idee en staat een mooie genezing in de weg.

Masseren stimuleert de bloedsomloop

Een goed herstellende huid is een huid waarin de bloedsomloop perfect in balans is en dit kan bevorderd worden door masserende bewegingen te maken over de beschadigde huid. Veel tijd hoeft hier niet voor vrijgemaakt te worden, dagelijks even de huid masseren, zorgt voor een voldoende goede bloedsomloop en bevordert het herstellend vermogen van de huid.

Een teveel aan zonlicht bemoeilijkt het herstel

Blootstelling aan uv-stralen kan tijdens het herstelproces van een wonde beter vermeden worden. De zonnestralen zorgen ervoor dat de kleur en structuur van een litteken meer opvallen en dus ook meer in het oog springen. Zo lang de wonde nog niet zijn definitieve vorm heeft, is het beter de huid te beschermen tegen overdreven zonlicht.

Een goede verzorging is belangrijk

Hydratatie en reiniging zijn zeer belangrijk in de strijd tegen littekens. Het gebruik van een goede bodylotion houdt de huid gehydrateerd en elastisch en een degelijke scrub verwijdert dode huidcellen zodat nieuwe huid tevoorschijn komt. Nieuwe huid is gladder en zachter en zal bovendien het litteken doen vervagen en minder zichtbaar maken.

Antioxidanten

Littekenweefsel voorkomen doe je onder andere door het activeren van cel vernieuwing en daarbij spelen antioxidanten een actieve rol. Groene thee, spinazie, noten en aardbeien zijn niet alleen lekker en gezond, ze hebben ook een goede invloed op het verminderen van littekens.

Littekencrème kind vermindert de zichtbaarheid

Een speciaal littekencrème kind zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de aanwezige littekens door bij te dragen aan het herstel van het littekenweefsel. Door de vochtvasthoudende, hydraterende en verzorgende werking zal een littekencrème kind goed werken en net voor kinderen is het belangrijk zo weinig mogelijk zichtbare tekens van hun speel- en kindertijd mee te dragen naar later. Je kan littekencrème bij een kind het beste meerdere keren per dag in een dikke laag aanbrengen voor een optimaal resultaat en een betere werking. Vanaf het moment dat de wonde dicht is kan met het aanbrengen van de littekencrème kind begonnen worden en dit kan aangehouden worden tot het litteken voldoende vervaagd is. Omdat een overdosering niet mogelijk is, kan beter een keer teveel dan een keer te weinig de crème aangebracht worden. Het zal voor het kind ook zorgen voor minder jeuk.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht