Vrijheid is het allerbelangrijkste

post afbeelding

Nee, vrijheid is niet het allerbelangrijkste: het hoogste goed is hoe jij met al die vrijheden om kunt gaan. Hoe je je kunt beheersen tegen het aanbod in onze vrije maatschappij, bol van marktwerking en reclame. Hoe je impulscontrole kunt ontwikkelen. Hoe je van lekker genieten in het nu kan gaan naar je inhouden voor een prettiger later. Hoe je aan consequentie analyse kunt doen: als ik nu 2 hamburgers en een milkshake neem voel ik me lekker. Maar doe ik dat elke dag dan word ik zo dik dat ik me niet lekker voel.

Kortom: bewust omgaan met je vrijheid, dát is het hoogste goed.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Daarom zijn huisdieren goed voor je gezondheid

Door Gast Blogger

Roken populair onder jongvolwassenen

Door Gast Blogger

Dertig minuten per dag bewegen. Zo doe je dat

Door Redactie GezondTotaal

Vruchtbaarheid: de kwaliteit van sperma

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht