Waar let je op bij de keuze aanvullende zorgverzekering?

post afbeelding

Een aanvullende zorgverzekering vergoedt de zorg die niet vanuit het basispakket wordt vergoed. In welke levensfase je als vrouw ook zit, het is altijd raadzaam om na te gaan wanneer een aanvullende zorgverzekering voor jou gunstig is.

Twijfel je over wat voor jou van toepassing is? Wij schetsen een aantal situaties of levensfases waarbij een aanvullende zorgpolis van toegevoegde waarde kan zijn.

Puberteit

Tijdens de puberteit komt er als vrouw van alles op je af. Sommige verzekeraars richten zich met hun zorgverzekering specifiek op jonge vrouwen en studenten. Dit kan gunstig zijn als je de pil slikt of condooms nodig hebt om veilig te vrijen. Verdiep je vrijblijvend in de mogelijkheden die beschikbaar zijn.

Zwangerschap

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Je staat een mooie tijd te wachten, want je bent in verwachting van je kindje! Echter kan het geen kwaad om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Tijdens je zwangerschap kan je zomaar met onverwachte zorgkosten te maken krijgen. Een ziekenhuisbevalling zonder medische oorzaak kent bijvoorbeeld een eigen bijdrage. Daarom is het slim je aanvullend te verzekeren en dit risico af te dekken.

Fertiliteit (IVF)

Lukt het je niet om op natuurlijke wijze zwanger te worden en kies je voor In Vitro Fertilisatie (IVF)? De eerste drie pogingen worden vergoed vanuit het basispakket. Zijn er meer vruchtbaarheids-behandelingen nodig? Dan is het verstandig je aanvullend te verzekeren. Houd er wel rekening mee dat je bij sommige verzekeraars gezondheidsvragen moet beantwoorden.

Fysiotherapie

Bekkeninstabiliteit is een veel voorkomend gezondheidsprobleem tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Daarnaast kan je om nog veel meer redenen behoefte hebben aan fysiotherapie. Dit wordt niet vergoed vanuit het basispakket, behalve als je chronisch ziek bent. Voor fysiotherapie dien je je aanvullend te verzekeren. Denk je dat je meerdere behandelingen nodig hebt in het komende verzekeringsjaar? Dan is het zeker verstandig je aanvullend te verzekeren, tenzij je voldoende eigen geld hebt om een behandeling te kunnen bekostigen.

Overgang

De overgang is voor sommige vrouwen erg vervelend en kan allerlei lichamelijke en psychische klachten teweegbrengen. Zogenaamde overgangsconsulten worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Deze aanvullende ondersteuning helpt veel vrouwen enigszins normaal de overgang door te komen. Overgangsconsulenten hebben over het algemeen meer tijd voor je dan bijvoorbeeld een huisarts. Soms zijn er ook mogelijkheden om een beroep te doen op alternatieve geneeswijzen. Deze behandelingen worden eveneens (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgpolis.

Burnout

Echte carrière-tijgers kunnen zomaar in een burnout terechtkomen. Dit geldt zeker ook als je parttime werkt en daarnaast een huishouden runt. Hulp bij een burnout kan (gedeeltelijk) worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan haptotherapie. Een training mindfulness behoort ook vaak tot de mogelijkheden.

Wat past bij jou?

Stel jezelf elk jaar de vraag opnieuw wat je als vrouw nodig hebt. Wat betaal je zelf, welk risico dek je liever af en wat wil je dan precies verzekeren? Bovenstaande informatie helpt jou bij het maken van een weloverwogen keuze.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

De belangrijkste wijzigingen van de zorgverzekering 2018 in beeld

Door Gast Blogger

Vruchtbaarheid: de kwaliteit van sperma

Door Redactie GezondTotaal

Gezond zijn loont!

Door Redactie GezondTotaal

Loop jij blessurevrij?

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht