Waar let je op bij het aanschaffen van een hometrainer?

post afbeelding

Je overweegt voor thuis fitness apparatuur te kopen. Het meest populair is de hometrainer. Dit is geen goedkope investering. Het is daarom verstandig een weloverwogen keuze te maken. Het verschil in kwaliteit kan enorm zijn en het is maar de vraag of elk apparaat aansluit op je wensen. In dit artikel tips om je te helpen bij je keuze en aankoop.

Gewicht van het apparaat

Een goede indicatie van de kwaliteit van een hometrainer is het gewicht. Over het algemeen kunnen we stellen; hoe zwaarder de hometrainer, hoe beter de kwaliteit. Een zwaarder fitnessapparaat zorgt voor stabiliteit en blijft veel beter staan tijdens het fietsen. Daarnaast komt een groot deel van het gewicht weg bij het vliegwiel. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe hoger de vertraging. Een hoge vertraging zorgt voor een vloeiende en soepele trapbeweging. Let naast het gewicht van de hometrainer ook eens op het belastbare gewicht. Als er goede materialen zijn gebruikt voor voldoende stabiliteit zul je zien dat het maximaal belastbare gewicht ook hoger is.

Handige trainingsfuncties

Veel hometrainers hebben voor-ingestelde programma’s. Als je zonder fitness schema aan de slag gaat kan een ingebouwd trainingsprogramma je goed op weg helpen. De goedkopere hometrainers hebben geen tot weinig programma functies. Of je hier behoefte aan hebt aan is natuurlijk een persoonlijke kwestie, maar voor een goede afwisseling is het advies om te kiezen voor een apparaat met minimaal 10 verschillende trainingsprogramma’s.

Let op geluidsniveau

Ben je van plan vaak te sporten terwijl huisgenoten thuis zijn dan is het verstandig om te kijken naar het geluidsniveau van het fitnessapparaat. Bij een hometrainer komt een groot deel van het geluid weg bij het vliegwiel. Een vliegwiel wat is aangedreven voor een V-snaar maakt een stuk minder geluid dan bijvoorbeeld een aandrijving met een ketting of tandwiel.

Hartslagmeter aanrader

Train je graag op hartslag of werk je met bepaalde fitness schema’s dan is een hartslagmeter een absolute aanrader. Tegenwoordig hebben de meeste hometrainers een meter ingebouwd ter hoogte van je handen. Ook zijn er fitnessapparaten waarbij je een band om je borst moet dragen. De nauwkeurigheid van beide technieken doet niet veel voor elkaar onder.

Eenvoudig opbergen

Een hometrainer neemt veel ruimte in beslag. Heb je thuis niet veel ruimte dan is het advies een opvouwbare hometrainer. De technieken van de opklap systemen zijn nogal verschillend. Als er reviews van het product aanwezig zijn dan is het verstandig deze door te nemen om te bekijken wat de ervaring is met het opklappen van de hometrainer.

 


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

6 tips voor verbeteren uithoudingsvermogen

Door Gast Blogger

Doelen werken beter dan voornemens

Door Redactie GezondTotaal

Een platte en strakke buik

Door Michael Gortz

Hoe we momenteel fitnessen en hoe het eigenlijk zou moeten!

Door Michael Gortz

Reageer op dit bericht