Waar let je op bij het uitkiezen van de beste hometrainer?

post afbeelding

Voor veel mensen is een hometrainer hét ideale fitnessapparaat voor in huis. Hometrainers kunnen immers gebruikt worden om af te vallen, je conditie te verbeteren of in stand te houden en/of voor revalidatie doeleinden. Het is hierbij wel van belang dat je weet waar je op moet letten bij het uitkiezen van de beste hometrainer en hoe je de verschillende in aanmerking komende opties het beste kunt vergelijken. In dit blog helpen we je op weg. 

Waarom een hometrainer kopen?

Een hometrainer is uitstekend geschikt voor de bovengenoemde drie doelstellingen. Je maakt hiermee natuurlijke bewegingen op een fitnessapparaat die een relatief beperkte ruimte in beslag neemt. Met een crosstrainer werk je zowel aan je uithoudingsvermogen en je kracht maar het nadeel van dit apparaat is dat het veel meer bewegende onderdelen bevat en dus meer ruimte in huis inneemt. Veel mensen hebben deze ruimte niet tot hun beschikking. Alleen dit al is een goede reden om een hometrainer te kopen. 

Verschillende soorten fietstrainers

Je hoeft je maar even in het aanbod te verdiepen om te ontdekken dat er verschillende soorten fietstrainers zijn waarvoor je een keuze kunt maken. Hieronder zetten we de drie belangrijkste soorten hometrainers voor je op een rijtje:

  • De klassieke hometrainer is een fietstrainer die het meest gebruikt wordt. Dit is de authentieke fiets die op een standaard rust. Op klassieke hometrainers maak je dus ook de standaard fietsbeweging. Met behulp van het display voorop de fiets kun je aangeven van welke functionaliteiten (lees: trainingsprogramma’s) je gebruik wil maken.  
  • Een airbike is een hometrainer en een crosstrainer in één apparaat. Airbikes worden ook wel air runners genoemd. Zoals de naam al aangeeft wordt dit fitnessapparaat door de lucht aangedreven. In tegenstelling tot andere fietstrainers beweeg je bij het gebruik van een airbike niet alleen je benen maar ook andere lichaamsdelen. Dit type hometrainer is dan ook uitstekend geschikt voor mensen die hun conditie willen verbeteren en/of snel veel calorieën willen verbranden. Voor revalidatie doeleinden is dit een minder geschikte keuze vanwege de intensiteit van de bewegingen.
  • Een spinningfiets is uitstekend geschikt voor het verbranden van calorieën en het verbeteren van de conditie. Op spinningfietsen kun je zowel zittend als staand fietsen. Dit maakt deze fiets uitstekend geschikt voor trainingsdoeleinden maar wat minder voor revalidatie doeleinden. Het gebruik van spinningfietsen neemt fors toe in sportscholen.    

Waar let je op bij je keuze voor geschikte hometrainers?

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten bij je keuze voor geschikte hometrainers. Allereerst is de prijs/kwaliteitverhouding van groot belang. In dit geval is het spreekwoord “goedkoop is duurkoop” dan ook zeker van toepassing. Hierbij is het goed om te letten op het maximaal belastbare gewicht van de hometrainer. Dit is een goede indicator van de kwaliteit van de fiets.

Naast het bovenstaande punt is het belangrijk om na te gaan van welke trainingsprogramma’s je gebruik kunt maken. De betere hometrainers beschikken over verschillende weerstandsniveaus en bieden keuzemogelijkheden uit diverse trainingsprogramma’s. Dit is van belang om het gebruik van dit fitnessapparaat aan te laten sluiten op je wensen met betrekking tot het gebruik van de hometrainer. Daarnaast is het goed te weten dat de betere hometrainers voorzien zijn van een hartslag- en een ergometer. Tot slot is het belangrijk om te kijken naar een aantal praktische zaken zoals het gewicht van de hometrainer, de verstelbaarheid, de eventuele inklapbaarheid van het apparaat, de beschikking over transportwielen en de mogelijkheid om de hometrainer te verbinden met trainingsapps. 

De makkelijkste manier om het aanbod in hometrainers te vergelijken

Hometrainers zijn verkrijgbaar in een veelzijdigheid aan soorten en maten. Dit lijkt heel praktisch maar vormt meteen wel een grote uitdaging om het aanbod in hometrainers te vergelijken. Hiervoor kun je echter wel terecht bij Bikevision.nl. Op deze website vind je een uitgebreide koopgids over hometrainers en aanbevelingen van de beste hometrainers, de meest geschikte budget modellen en welke keuze je het beste kunt maken als je op zoek bent naar een goede inklapbare hometrainer. Deze informatie helpt je uitstekend op weg voor zover hier sprake van is bij het gebruik van een hometrainer.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Waar kan traumaverwerking jou bij helpen?

Door Redactie

Wat zijn de voordelen van mediation tijdens een scheiding?

Door Redactie

Daarom heeft lingerie een positieve invloed op je gezondheid

Door Redactie

Alles wat je moet weten over: testosteron!

Door Redactie

Reageer op dit bericht