Waar moet je allemaal aan denken bij het verzorgen van je baard?

post afbeelding

Baarden zijn hot. Al dan niet in combinatie met lang haar en een knot. Maar wanneer je zo’n klein beginnend baardje laat staan, dan kom je er al snel achter dat het lang niet zo simpel is. Al snel ontstaan er irritaties, een droge huid, gespleten haren en ziet je baard er niet echt fris en hygiënisch meer uit. Veel mannen geven de baard dan ook op. Maar echt: al deze dingen zijn op een heel simpele manier op te lossen. Het vraagt echter wel even wat routine en extra aandacht. En je hebt ook echt niet alle crèmes en conditioners nodig die er worden aangeboden. Vandaag geven je een overzicht van de essentials voor het verzorgen van je baard.

Baardshampoo

Je baard regelmatig wassen is een absolute must. De baard wordt natuurlijk vrij snel vies en kan er ook wat vettig gaan uitzien. Was hem daarom minimaal twee keer per week met een zachte, natuurlijke shampoo. Je kunt hiervoor helaas niet je gewone shampoo gebruiken. De haren zijn echt totaal anders dan die op je hoofd en hebben dus ook een andere verzorging nodig. Speciale baardshampoo voedt je baard en zorgt ervoor dat deze niet uitdroogt.

Baard conditioner

Baard conditioner is niet perse een must, maar kan wel bijdragen aan een mooie glanzende baard. Ook worden de haren er zachter van en voedt het de beschadigde haren. Let ook hier weer op natuurlijke en voedende ingrediënten voor een optimaal effect. Kies je voor chemische producten dan kan dit leiden tot irritaties of allergieën. Gebruik de baard conditioner na het wassen en laat dit even intrekken. Je kunt er ook voor kiezen om de conditioner dagelijks te gebruiken voor maximale glans en voeding.

Baardolie

Ook al verzorg je je baard goed, toch zal deze door het wassen uitdrogen. Baardolie is hier de ideale oplossing voor. Gebruik niet teveel en niet te weinig voor het gewenste effect. Breng het bij voorkeur aan met een baardborstel. Je baard gaat er mooi van glanzen. De olie voedt niet alleen de haren, maar ook de huid eronder, stimuleert de baardgroei en voorkomt uitdroging. Kies bij voorkeur voor een olie met natuurlijke ingrediënten zoals avocado, jojoba, argan of kokos. De baardolie van Manandshaving is zeker een aanrader.

Baardbalsem of -wax

Met baardbalsem breng je de baard in de gewenste vorm. Zo voorkom je de zogenaamde wilde baard (tenzij je die natuurlijk juist wilt). Ook lijkt de baard door baardbalsem voller en worden de haren erdoor gevoed. Je warmt de balsem even op in je handen en verdeelt dit vervolgens gelijkmatig over de baard. Belangrijk: de balsem komt daarbij ook in contact met de huid. Let wel op dat je baard niet al te vet wordt.

After shave

De meeste balsems en conditioner hebben al een geurtje dus let er wel op of after shave echt nodig is en matcht met de rest. After shave kun je plaatsen na het bijwerken van de baard, neklijn of het scheren. Teveel alcohol in de after shave kan zorgen voor huid irritaties. Kies dus bij voorkeur voor een milde geur en laag alcohol percentage. Er bestaan ook natuurlijke after shaves zonder alcohol. Die ruiken vaak lekkerder en zijn ook beter voor je huid.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Dit zijn de 6 lekkerste Paleo recepten

Door Rosalyn van Moorselaar

Wat is lichttherapie en hoe helpt het bij het aanmaken van vitamine D?

Door Rosalyn van Moorselaar

Welke soort gewrichten zitten er in het menselijk lichaam?

Door Rosalyn van Moorselaar

Stress door geldproblemen voorkomen

Door Redactie

Reageer op dit bericht