Waaraan voldoet een goed mondkapje?

post afbeelding

Waaraan voldoet een goed mondkapje? Het is een vraag die veelvuldig gesteld wordt sinds de uitbraak van het corona virus. Het is een vraag die van groot belang is. Het dragen van een goed mondkapje levert een bijdrage tegen een verdere verspreiding van het coronavirus.  In dit artikel geven we antwoord op de vraag waar goede mondkapjes aan moeten voldoen en hoe deze gedragen moeten worden.

Waarvoor dient een mondmasker?

Hoewel het nog niet volledig bewezen is, wordt ervan uit gegaan dat een mondmasker helpt ter voorkoming van de verspreiding van het corona virus. Deze verspreiding kan immers worden overgedragen door vochtdruppels uit de longen. Een ander belangrijk doel van het dragen van een mondmasker is de beschermende waarde hiervan. Er wordt vanuit gegaan dat een mondmasker enige beschermende werking heeft tegen bacteriën en virussen.

Hoewel de meningen over het bovenstaande erg verdeeld zijn, is het goed te begrijpen waarom het dragen van een mondmasker op sommige plekken (in binnen- en buitenland) verplicht wordt gesteld. Vooral op plekken waar de  “anderhalve meter regel” niet in acht kan worden gehouden, is een verplichting erg begrijpelijk. Hierbij kan gedacht worden aan openbare ruimtes, het openbaar vervoer en mensen die contact beroepen uitvoeren.  

Welke mondkapjes zijn geschikt om te dragen?

Het dragen van mondkapjes zal alleen enig nut hebben als deze van een goede kwaliteit is en op de juiste manier (dus over de mond én neus) gedragen wordt. Een sjaal voldoet dan bijvoorbeeld ook niet. Er zijn verschillende soorten mondkapjes verkrijgbaar. In dit aanbod wordt heel duidelijk een onderscheid gemaakt tussen medische mondmaskers (dit zijn FFP1- en FFP2 maskers of chirurgische mondkapjes type 2 en type 2R) en niet-medische mondmaskers. Voor particulier gebruik volstaan de algemeen verkrijgbare niet-medische mondkapjes. Het is hierbij van belang dat de mondkapjes goed sluiten bij de mond en neus. 

Zijn stoffen mondmaskers geschikt om te dragen?

In het aanbod van niet medische mondkapjes is onderscheid te maken in wegwerp mondkapjes of stoffen mondkapjes. De wegwerp mondkapjes worden gemaakt van een non-woven textiel van cellulose- of synthetische vezel. Een stoffen mondkapje wordt gemaakt van microvezel materiaal. Ook deze stoffen mondkapjes bieden een goede bescherming. Het elastiek van het mondkapje zorgt voor een uitstekende pasvorm rond de neus en de mond. 

Het grote voordeel van dit soort mondkapjes is dat deze geschikt zijn voor hergebruik zodat je nooit misgrijpt. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen besluiten om een stoffen mondkapje te kopen. Stoffen mondkapjes kunnen gewassen worden op 60 graden. Als deze mondkapjes niet gebruikt worden, is het verstandig om deze zo steriel mogelijk te bewaren dus in een afgesloten zak. 

Modieuze mondkapjes

Het dragen van mondkapjes is een aanvullende maatregel en zeker geen vervanging van de hygiëne- en social distancing voorschriften. Een stoffen mondkapje kan maximaal drie uur achtereenvolgens gedragen worden. Veel mensen hebben dan ook meerdere mondkapjes nodig om mee te reizen. Voor een retour heb je dus twee mondkapjes nodig. Gelukkig kun je bij My Jewellery stoffen mondkapjes kopen die niet alleen scherp geprijsd zijn maar ook een mooi design hebben. Als je op deze website een mondkapje koopt, kun je er volgens de huidige (mondkapjes) mode bijlopen. 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

4 tips om snel te herstellen van de griep

Door Redactie

3 handige tips voor een gezondheidsboost

Door Redactie

Waar wil je op letten als je zorgverzekeraars vergelijkt?

Door Redactie

Enorme tandartsangst? Zo kom je deze angst te boven!

Door Redactie

Reageer op dit bericht