Waarom heb JIJ seks?

post afbeelding

We zijn geneigd om te denken dat we allemaal seks hebben om dezelfde redenen. We denken dat mannen seks willen voor lust en een orgasme en vrouwen voor contact en verbinding. Maar die gedachte is veel te kort door de bocht. Wist je dat er wel meer dan 200 redenen zijn om seks te hebben?

Seks als communicatiemiddel

Er is een onderscheid te maken tussen seks binnen een losse relatie, zoals een affaire of one night stand en binnen een duurzame relatie. Losse seks richt zich over het algemeen meer op fysieke aspecten; het gaat vaak over aantrekkingskracht. Daarnaast spelen de elementen spanning en avontuur een grote rol. Binnen een relatie met een vaste partner richt seks zich meer op de emotionele aspecten. We willen verdieping geven aan de relatie en zoeken door seks meer contact en verbinding met onze partner. Seks is naast het fysieke aspect ook een manier om onze liefde te uiten; een communicatiemiddel binnen een relatie.

Reden tot seks kan verschillen

Uiteraard kan iemand binnen een one night stand ook op zoek zijn naar contact en verbinding en hebben mensen binnen een relatie ook seks puur voor de lust en een goed orgasme. Het is afhankelijk van jou als persoon en je behoefte op dat moment, je (fase van) relatie, je partner en wellicht jouw leeftijd en levensfase. Kortom; jouw reden om te vrijen kan verschillen van de ene vrijpartij tot de ander.

Weet jij wat je partner verwacht?

Waarom wil jij seks? En waarom wil jouw partner seks? Heb je jezelf dat wel eens afgevraagd en gecheckt bij de ander? Het kan heel verrassend zijn om dit te vragen. In mijn praktijk zie ik regelmatig dat vrouwen denken dat haar vriend/man seks wil louter om de lust en dat ze verrast zijn wanneer mannen hele andere redenen opgeven.
Vrij je met dezelfde reden of niet? Het is goed om te weten wat de motivatie is van jouw partner?

Lust of contact?

Een vrijpartij vanuit lust ziet er meestal anders uit dan een vrijpartij waarin je op zoek bent naar contact. Geef aan wat je uit de vrijpartij wil halen en oordeel niet indien jouw partner een andere reden heeft. Maak het bespreekbaar zodat je op elkaars behoeften kan inspelen om teleurstelling en frustratie te voorkomen. Wanneer je niet weet wat jij en de ander uit de vrijpartij wil halen, loop je meer kans op problemen binnen jullie seksuele relatie.

Bevraag elkaar!

Kijk eens naar het volgende rijtje met suggesties van redenen die mensen geven. Vraag vanavond eens aan jouw partner wat zijn/haar motivatie is om te vrijen. Ga niet invullen wat jouw partner zal zeggen, maar bevraag elkaar vanuit interesse en nieuwsgierigheid en ga het gesprek aan. Maak er een leuke avond van door met elkaar in gesprek te gaan zonder te oordelen. Goede communicatie is immers de basis van een fijne (seksuele) relatie!

Contact
Ontspanning
Intimiteit
Bevestiging van onze relatie
Orgasme
Liefde
Ruzie goedmaken
De ander plezieren of goedstemmen
‘ Het is alweer lang geleden’
Omdat het hoort in een relatie
‘Anders gaat hij/zij bij me weg’
Etc..

Veel plezier met het gesprek vanavond!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Fantasieën delen met je partner. Hoe doe je dat?

Door Gast Blogger

Vrouwen met (meer) zin in seks

Door Yvonne van Baardwijk

7 tips om je partner opgewonden te maken

Door Gast Blogger

Hoe vergeet je je ex?

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht