Waarvoor ben ik verzekerd met alleen het basispakket?

post afbeelding

Op het gebied van zorgverzekeringen heb je flink wat te kiezen. Je kunt deze verzekering namelijk afsluiten bij talloze verzekeraars. Hier blijft het niet bij, want je bepaalt ook grotendeels zelf hoe jij je verzekert. Als je 18 jaar of ouder bent en in Nederland woont of werkt, moet je minimaal voor het basispakket kiezen. Sommige mensen sluiten een basisverzekering af zonder zich hierin te verdiepen, maar niet iedereen vindt dit prettig. Geldt dit ook voor jou? Lees dan vooral verder. In deze tekst vertellen we je namelijk waar je precies voor verzekerd bent met alleen het basispakket.

Zorg waar je met het basispakket voor verzekerd bent
Met het basispakket worden medisch noodzakelijk kosten vergoed. Ondanks dat iedere Nederlander vanaf 18 jaar verplicht is om deze verzekering af te sluiten, kunnen wij ons voorstellen dat je benieuwd bent welke zorg er wel en niet gedekt wordt door de basisverzekering. Hieronder zetten we een aantal voorbeelden op een rijtje van zorgkosten die gedekt worden door het basispakket:

– huisarts
– zorg voor kinderen tot 18 jaar, inclusief tandartskosten
– behandeling in het ziekenhuis
– kraamzorg
– verloskundige hulp
– voorgeschreven medicijnen

Wie bepaalt de dekking?
Veel mensen denken dat de inhoud van het basispakket van een zorgverzekering bepaald wordt door verzekeraars zelf. Toch is dit niet het geval. De overheid bepaalt namelijk welke zorg er wel en niet vergoed wordt door de basisverzekering. Kijk maar eens naar de inhoud van dit pakket bij meerdere verzekeraars. Het valt je dan snel genoeg op dat de basisverzekering overal precies hetzelfde is. Gek genoeg betaal je niet bij iedere verzekeraar dezelfde premie voor het basispakket. Hier kan zelfs een groot verschil in zitten.

Uiteraard wil je niet onnodig veel betalen voor het basispakket. Daarom raden wij je aan altijd een vergelijking te maken voordat je een zorgverzekering afsluit. De makkelijkste en snelste manier om zorgverzekeringen te vergelijken is via een vergelijkingssite. Nadat je hebt aangegeven dat je alleen de basisverzekering af wilt sluiten, gaat de site voor je aan de slag. Je krijgt vrijwel direct een overzicht te zien met de goedkoopste basisverzekeringen. Sluit niet direct de goedkoopste verzekering af, maar werp altijd eerst een blik op de voorwaarden. Zodoende voorkom je namelijk dat je later voor verrassingen komt te staan.

Basispakket uitbreiden met aanvullende verzekering
Naast het basispakket kun je ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Je kunt onder meer een aanvullende verzekering afsluiten voor fysiotherapie, maar ook voor de tandarts. Omdat je meer premie betaalt als je het basispakket uitbreidt met een aanvullende verzekering, heeft dit misschien niet jouw voorkeur. Toch kun je ook veel geld besparen door een aanvullende verzekering af te sluiten. Heb je een slecht gebit? Dan moet de tandarts hier  iedere keer mogelijk veel aan doen. Misschien moet je zelfs meerdere keren per jaar langskomen voor een behandeling. Kies je enkel voor het basispakket? Dan moet je de kosten van deze behandeling allemaal zelf betalen. Dit is niet het geval als je een aanvullende tandartsverzekering afsluit. De rekeningen worden dan (gedeeltelijk) betaald door jouw verzekeraar.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Psycholoog vergoeding

Door Redactie

Wanneer kies je een ouderenwoning voor je naaste?

Door Redactie

Nieuwe schoonheid elke dag: het plezier van een beauty adventskalender

Door Redactie

De ideale elektrische fiets uitzoeken: dingen waar je op moet letten

Door Redactie

Reageer op dit bericht