Wanneer ga je naar een huidtherapeut?

post afbeelding

Een veel gestelde vraag die ik regelmatig nog te horen krijg is wat een huidtherapeut nou precies doet. Ik ben al bijna 18 jaar huidtherapeut en toch is het soms nog niet helemaal duidelijk welke behandelingen een huidtherapeut uitvoert.

Aandoeningen en problemen

Ik hou me bezig met de verschillende huidaandoeningen en huidproblemen. Zoals acne, oedeem (vochtophoping), overbeharing, pigmentstoornissen, vaatproblemen (couperose, spataderen), littekens en huidveroudering. Ook behandel ik problemen met de huid/lichaam na kanker.

Veel soorten behandelingen

Naast de doorgaans bekende behandelingen zoals acnebehandeling en oedeemtherapie, kun je bij de huidtherapeut ook terecht voor het aanmeten van elastische kousen, het uitvoeren van medische tatoeage (tepeltatoeage, permanente make-up), litteken- en camouflagetherapie. Ook microdermabrasie, peelingen, elektrisch ontharen vallen binnen het vakgebied. Diverse collega’s voeren ook nog laserbehandelingen uit.

Samenwerking met dermatoloog

Vaak is het een combinatie van behandelingen voor een bepaalde aandoening. Een voorbeeld is behandeling van acne: dit kan een reinigende behandeling zijn, maar ook een (chemische) peeling of microdermabrasie, zo ook advies over de huidverzorging. Vaak is het in combinatie met de behandeling bij de dermatoloog. Hij/zij zorgt ervoor dat de acne van binnenuit behandeld wordt (door medicijnen) en ik zorg dat de huid goed behandeld wordt. Andersom stuur ik patiënten ook vaak via de huisarts naar de dermatoloog om de acne met medicijnen te behandelen.

Letterlijk beter in je vel

Ik behandel mensen in alle leeftijdscategorieën, van jong tot oud, met allemaal andere problemen, belevenissen en verhalen. Daardoor is het werk heel afwisselend en verveeld het absoluut nooit. Want wat is er nou mooier om iemand te helpen om letterlijk beter in zijn vel te zitten!

Achtergrond over mijn vakgebied

Huidtherapie is een 4-jarige paramedische HBO studie. We staan ingeschreven in het BIG-register en de titel huidtherapeut is een beschermde titel. Je kunt met of zonder verwijzing bij me komen. De verwijzers zijn de huisarts, dermatoloog, (plastisch) chirurg, oncoloog, gynaecoloog.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Tepeltatoeage na borstreconstructie. De Kers op de Taart!

Door Judith Doodeman

Een tepelhof tatoeage: wat is dat precies

Door Judith Doodeman

Zwanger: diverse soorten huidverandering

Door Judith Doodeman

Prothese BH: veel gestelde vragen & tips

Door Gast Blogger

Reageer op dit bericht