Wat is dat toch, vrouwen en katten?

post afbeelding

Je ziet ze regelmatig voorbij komen, de video’s op Youtube en Facebook over katten in allerlei grappige, herkenbare en soms bizarre situaties. Het viel een bezoeker van GezondTotaal op dat in haar omgeving het meestal vrouwen zijn die zich daartoe aangetrokken voelen. Ze was benieuwd of dat in het algemeen ook zo is. Voor de redactie reden om op onderzoek uit te gaan. En handig, we vonden gelijk ook een gratis luxe . 

Huisdier en gezondheid

Op internet kwamen we behoorlijk wat artikelen tegen over onderzoeken en experimenten gericht op het effect van een huisdier op je gezondheid. Zowel voor de hand liggende als minder te verwachten gezondheidseffecten zijn aan het licht gekomen. Mensen met een kat of hond voelen zich gelukkiger en gezonder. Een huisdier vermindert stress; aaien is dermate ontspannend en rustgevend, waardoor je bloeddruk vermindert. Een andere uitkomst is dat aaien het stresshormoon in je bloed verlaagt. Spelen met je kat of hond geeft je ook een vrolijk gevoel. Dit alles blijkt ook bij het inzetten van huisdieren bij personen met depressiviteit.

Relatie tussen vrouwen en katten

Maar hoe zit het nou met vrouwen en katten. Klopt het dat die een speciale band hebben? Niks is minder waar. Katten en vrouwen hebben een bijzondere relatie. Ook dat blijkt uit diverse onderzoeken. Na het bestuderen van diverse vrouwen en de interactie met hun kat, was de conclusie dat de relatie tussen een vrouw en haar kat zich het beste laat typeren als tussen moeder en haar kind. Katten spelen dit spel perfect en blijken meester in het om de vinger winden van hun baasje. Het blijkt ook dat katten en hun baasjes elkaar sterk beïnvloeden en manipuleren.

De kat bepaalt

Er zijn natuurlijk zowel mannelijke als vrouwelijke kattenliefhebbers. Vrouwen blijken echter een sterkere band te hebben met hun kat. Het is een relatie van geven en nemen. Katten zijn slimme dieren en zien hun vrouwtje als sociale partner. Een onderzoeker verklaarde dat de manier waarop katten en hun baasjes met eten omgaan, vergelijkbaar is met een moeder en haar kind. Zowel voor een baby als voor katten is eten namelijk een vorm van affectie. Door middel van subtiele manipulatie, waar voornamelijk vrouwen gevoelig voor zijn, hebben katten een letterlijke ‘vinger’ in de pap als het gaat om wat en wanneer ze te eten krijgen. Vooral vrouwen en katten lijken elkaar op dit punt goed te begrijpen. Dat lijkt ook te verklaren waarom veel single vrouwen een kat hebben.

Verschillende karakters

Er viel ons bij de zoektocht op internet nog wat op. Namelijk informatie over het karakter van een kat. Daar hadden wij zelf nog niet bij stilgestaan. Het was al duidelijk dat katten slim zijn, daar waar honden vaker als trouw worden gezien. Katten hebben blijkbaar zeer uitgesproken karakters, te verdelen in 3 typen: sociaal, nerveus en actief/agressief. Over de verschillende karakters is ook van alles te vinden en interessant om eens te lezen. Bijvoorbeeld dit artikel van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG).

Onderzoek naar kattenvoeding

Het is opvallend dat in reclames over kattenvoeding veelal vrouwen te zien zijn. Dat moet te maken hebben met wat uit onderzoek blijkt, dat kan niet anders. Uit een kleine rondgang bij een aantal dames krijgen we dit bevestigd. Ook blijkt dat het karakter en gedrag van een kat meespelen bij de keuze in kattenvoeding. We namen hierover contact op met onder andere PERFECT FIT ™. We krijgen bevestigd dat zij inderdaad bij het samenstellen van de voeding rekening houden met gedrag, fysieke eigenschappen en levensfase van de kat. Op die manier zijn er zeven verschillende type voedingen ontstaan die bepaalde gezondheidsproblemen kunnen helpen voorkomen.

Dergelijk onderzoek doen zij in samenwerking met het onderzoekscentrum Waltham in de UK, dat al 65 jaar onderzoek doet naar huisdier gedrag en voeding. Er is aan de hand van dit soort onderzoeken een voedingscheck opgesteld. Na het doorlopen van een aantal vragen ontvang je een voedingsadvies dat past bij jouw kat. Je kunt dan meteen ook een aanvragen. Handig!

Geraadpleegde bronnen:
dierenartsonline.nl
mensendier.nl
dokterdokter.nl
huisarts.nl
LICG.nl
NBCnews.com

Advertisement


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

Daarom zijn huisdieren goed voor je gezondheid

Door Gast Blogger

Dertig minuten per dag bewegen. Zo doe je dat

Door Redactie GezondTotaal

Vleestaks: de volgende logische stap?

Door Jolanda Hamers

Van hardlopen word je niet gezond

Door Jolanda Hamers

Reageer op dit bericht