Wat is een wake up light en hoe werkt het?

post afbeelding

Gebruik jij wel eens een wake up light? Veel mensen gebruiken een gewone wekker om te ontwaken, maar er is een veel natuurlijker manier om wakker te worden. Dat is namelijk een wake up light. Deze wekker met licht is waarschijnlijk het bekendst van Philips. Wij vertellen je hoe een wake up light werkt en wat de voordelen ervan zijn.

Hoe werkt een wake up light?

Deze daglichtwekker zal je niet wekken met een doordringende piep of met een luide melodie. Een wake up light wekt je door middel van licht. Dat gaat eigenlijk hetzelfde als wanneer de zon opkomt. Als je met de gordijnen open slaapt, dan weet je precies wat er bedoeld wordt. Alleen kun je een wake up light gemakkelijk instellen op de tijd dat jij wakker moet worden.

In principe beginnen de meeste wake up lights met rood licht. De lichtsterkte wordt langzaam verhoogd, waardoor je lichaam zich al voorbereidt op het wakker worden. Uiteindelijk zal het licht geel zijn, zoals je ook in de natuur ziet wanneer de zon opkomt. Zo word je veel rustiger wakker. Veel mensen voelen zich ook fitter wanneer ze op deze manier ontwaken.

Lees ook: Kom tot rust in je slaapkamer: 5 tips

Wat is de beste wake up light?

De beste wake up light is waarschijnlijk niet zomaar aan te wijzen. Wel is er een model van Philips dat de meest verkochte wekker met licht is. Kijk maar eens naar de Philips HF3500. De modellen van Philips komen over het algemeen het beste uit de tests. De Consumentenbond heeft nog geen test gedaan naar deze wekkers. Er zijn echter nog veel meer merken die daglichtwekkers aanbieden, zoals Medisana.

lichtwekker

Een daglichtwekker kopen: wat kost het?

Wil je een wake up light kopen? Dan wil je vast ook weten aan welke prijs je ongeveer moet denken. Je kunt al een wake up light voor rond de € 30,00 kopen. Vaak gaat het hier dan wel om een aanbieding. Een meer doorsnee prijs voor een wake up light ligt rond de € 60,00.

Welke wake up light kiezen?

Bij het kiezen van een wake up light kun je op een aantal dingen letten. Het is onder andere afhankelijk van jouw manier van opstaan: heb je er veel moeite mee of juist niet? Kijk eens naar de volgende kenmerken:

  • Kun je de duur van de ‘zonsopkomst’ instellen?
  • Is het ook mogelijk om een ‘zonsondergang’ na te bootsen?
  • Is er indien nodig een back-up piepsignaal?
  • Heeft de wekker een radiofunctie?
  • Hoeveel wektijden zijn er mogelijk?

Heb je al een lichtwekker gezien die bij jou past? Wanneer je hebt gekeken welke functies deze heeft, dan kun je natuurlijk ook nog even kijken naar het design ervan. De meeste daglichtwekkers lijken wel veel op elkaar, maar ze verschillen nog wel eens in grootte. Ook iets om op te letten als je wilt dat jouw wake up light precies op je nachtkastje past.


GD Star Rating
a WordPress rating system

Gerelateerde Posts

DNA testen nu belangrijker dan ooit

Door Redactie

Haaruitval na de zwangerschap verminderen: 3 tips!

Door Redactie

Tips om thuis te sporten

Door Redactie

Levens redden als hulpverlener

Door Redactie

Reageer op dit bericht