Wat je moet weten over NLP

post afbeelding

Neuro Linguïstisch Programmeren Bij is ontstaan in de jaren 70 van de vorige eeuw. Jonge wetenschappers vroegen zich af waarom bepaalde therapeuten betere en snellere resultaten behaalden dan andere. Door het bestuderen van succesvolle mensen en de wijze waarop ze dat deden in kaart te brengen, vonden ze een methode om dit vervolgens aan andere mensen te leren. NLP is ook in Nederland inmiddels een bekend begrip en er zijn meerdere NLP workshops waar de techniek voor diverse doeleinden wordt aangeleerd. Inmiddels zijn in de afgelopen 40 jaar talloze succesvolle mensen in diverse sectoren van de samenleving in ‘kaart’ gebracht en zijn er diverse onderwerpen waarbij hun succesvolle manier van optreden kan worden bestudeerd en in de praktijk kan worden gebracht.

Effectief communiceren met NLP

Duidelijk is dat effectief communiceren onmisbaar is om goede resultaten te bereiken in het contact met anderen. Succesvolle mensen zijn in staat hun overtuigingen en denkpatronen om te zetten in optimale communicatie. Dat kan jij ook leren op een NLP workshop. Het is een kwestie van mensen beter leren aanvoelen en ook non-verbale signalen op te vangen. Wist je bijvoorbeeld dat door goed op te letten welke bewegingen je gesprekspartner met de ogen maakt, jij een veel beter inzicht krijgt in wat hij of zij denkt op dat moment? Als jij daar op let, kan jij veel beter je doel bereiken middels de juiste communicatie.

Overwin je spreekangst met NLP

Vraag jij je ook wel eens af hoe succesvolle mensen er in slagen om voor grote mensenmassa’s te spreken en deze te overtuigen van de denkbeelden die ze willen overbrengen? In ieder geval is zeker dat zij niet de beperkingen kennen van faalangst of onzekerheid. Deze angsten maken je wereld klein en zorgen ervoor dat je steeds minder durft te ondernemen. Op een workshop leer je omgaan met die emoties en voorkom je daarna dat ze een rol gaan spelen in een optreden als spreker. Leer ook je zelfbewuste kant kennen.

Overtuigend presenteren met NLP

Wie krijgt de baan na een sollicitatie en wie maakt carrière binnen een bedrijf of andere entiteit? Juist, degene die overtuigend weet te presenteren. Het is de uitstraling en de wijze waarop je communiceert die bepalend is voor de manier waarop jij overkomt. Dat is iets wat je kan leren op een workshop. Het zijn technieken waar ook succesvolle mensen zich van bedienen, soms onbewust en vaak ook heel bewust. Leer om overtuigend te presenteren en boeiend over te komen en het succes zal jouw deel zijn.

Gelukkig worden met NLP

Gelukkig ben je meestal vanzelf als het je goed gaat in je leven. Maar wil jij leren hoe je ook echt gelukkig kan zijn zonder daarvoor een reden te hebben en hoe je echt ontspannen kunt zijn? Via NLP kan je leren om via mediatie en bewustwording van jezelf een gelukkig leven te creëren. En daardoor zal je ook meer succes realiseren door uitstraling en zelfvertrouwen. Een workshop over de kracht van NLP is een mooi uitgangspunt om meer te weten te komen over deze bijzondere technieken.

Let op: NLP is in academische kringen niet onomstreden, omdat een deel van de specialisten meent dat een wetenschappelijke basis ontbreekt.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Thuis in shape blijven? Volg deze tips!

Door Redactie

Dit zijn de kosten van een cosmetische ingreep

Door Redactie

De gezondheidsvoordelen van CBD olie

Door Redactie

Tips om lichamelijke klachten tijdens het thuiswerken te verminderen

Door Redactie

Reageer op dit bericht