Wat kan ervoor zorgen dat je minder last krijgt van je rug?

post afbeelding

Heb je aan het einde van de dag veel last van je rug? Dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk iets aan doen. Last krijgen van de rug betekent immers ook dat je werkzaamheden niet meer goed uit kunt voeren. Je kunt daarom een goede relaxfauteuil aanschaffen. Deze stoel zorgt er niet alleen voor dat jouw lichamelijke klachten verminderen, maar ook dat je na een lange dag tot rust komt. Maar wat kun je allemaal doen om ervoor te zorgen dat je minder last krijgt van je rug? En hoe helpt deze stoel hierbij? 

De stoel aanpassen op het lichaam 

Een relaxfauteuil is een stoel die voorzien is van verschillende specificaties, die lichamelijke klachten verminderen. De stoel zorgt ervoor dat je spieren ontspannen, daardoor voel je dat de stress vermindert. Het is belangrijk dat de stoel volledig op jouw lichaam aansluit. Denk hierbij aan de afmetingen van de stoel. Het zitvlak moet groot genoeg zijn voor jouw lichaam, de hoogte van de stoel moet daarbij weer bij jouw benen passen om goed en makkelijk op te kunnen staan. En het is helemaal mooi als de fauteuil ook nog eens een aanvulling is op de inrichting van je woning.  

Een betere lichaamshouding aannemen met de stoel 

Met de relaxfauteuil heb je voldoende lichamelijke ondersteuning. Hierdoor houd je een goede lichaamshouding aan, wat de pijn aan de rug aanzienlijk vermindert. Je bent geneigd om scheef te zitten in de avonduren, maar dit lukt met de fauteuil niet. Een goede houding zorgt voor een rechte rug en daarmee dat geeft ontspanning aan je spieren. Door de stoel te combineren met andere probleemoplossende middelen voor je rug, zorg je ervoor dat je binnen korte tijd minder last van je rug hebt.

Hulp bij het opstaan 

Naast een relaxfauteuil kun je nog meer hulp krijgen om je spieren te ontlasten en je rugklachten te verminderen. Een sta op stoel is hier een goed voorbeeld van. Deze stoel geeft jou ook een goede lichaamshouding tijdens het ontspannen in de avonden, maar helpt jou ook om goed op te kunnen staan. Je hoeft namelijk weinig kracht te zetten om op te staan, waardoor je spieren niet overbelast raken. Ook dit kan minder belasting op de rug geven, waardoor de klachten verminderen en je weer pijn en zorgeloos de dag doorkomt. 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht