Wat neem je mee op ziekenbezoek?

post afbeelding

Het is nooit een fijn idee als een dierbare langdurig ziek is of in het ziekenhuis verblijft. Natuurlijk wil je iets van zijn of haar pijn verlichten, maar meer dan aanwezig zijn kan je niet doen. Dat is echter ook direct hetgeen waar veel behoefte aan is. Gewoon even een praatje maken. Niet alleen zijn in een ziekenhuiskamer of thuis. Je kunt het bezoek nóg prettiger maken door iets mee te nemen voor degene die ziek is. Maar wat neem je mee voor iemand die constant pijn heeft, zich misschien moeilijk kan bewegen of langdurig in het ziekenhuis moet verblijven? We geven enkele tips om het je gemakkelijker te maken.

Een mand vol cadeaus

Een langdurig ziekenhuisverblijf is geen pretje. Zeker wanneer er niet altijd bezoek mag zijn. Dan komen de muren al gauw op je af. Het is dan ook fijn als er wat afleiding is. Een mand vol cadeaus is dan ook een goed idee. Schrijf nummers op de verschillende pakjes zodat hij of zij iedere dag een cadeautje open kan maken. Kies eventueel voor cadeaus voor hem en haar om ook de partner een hart onder de riem te steken. Het is natuurlijk nog leuker als ze de cadeaumand er iedere dag samen bij kunnen pakken.

Kies voor kleine cadeautjes die het ziekenhuisverblijf iets comfortabeler kunnen maken. Denk aan enkele tijdschriften, een lekkere douchegel, badjas, zachte handdoeken, een massageolie, enzovoorts.

Maak een fotoalbum

Ziek zijn kan erg eenzaam voelen. Zeker wanneer deze persoon tijdelijk niet meer thuis kan zijn. Dan is het prettig als ze af en toe naar foto’s kunnen kijken. Het is dan ook een leuk idee om zelf een fotoalbum samen te stellen met recente foto’s van iedereen die hem of haar lief is. Denk aan foto’s van de (klein)kinderen, vrienden, zussen, broers en andere familie. Het is helemaal leuk als je ook nog eens deze personen opzoekt en ze allemaal een klein berichtje bij hun foto’s laat schrijven. Zo wordt het album nog persoonlijker en zorg je ervoor dat het ziekenhuisverblijf minder eenzaam is. Laat zien dat er aan hem gedacht wordt. Juist nu.

Heeft de patiënt veel moeite met het verwerken van zijn of haar gevoelens tijdens het langdurige ziek zijn? Laat dan ook nog wat ruimte over wat hijzelf als ‘dagboek’ kan gebruiken. Schrijven is soms het beste medicijn voor de geestelijke gezondheid.

Tijdverdrijf

Toch wel het lastigste van ziek zijn is dat je zo in je bewegingen beperkt bent. Het is vaak onmogelijk om een wandelingetje te maken. Soms zijn mensen zelfs aan het bed gebonden. De hele dag televisie kijken of een boek lezen is natuurlijk ook niet voor iedereen weggelegd. Daarom is het slim om op zoek te gaan naar een ander tijdverdrijf. Zo zijn puzzels een hele goede optie voor ouderen. Let wel op de fysieke gezondheid van de patiënt. Als hij of zij geestelijk of lichamelijk niet in staat meer is om deze puzzels te doen, dan is dit natuurlijk geen goede optie. In dat geval kan je beter voor iets kiezen wat makkelijker in gebruik is. Wellicht kun je dan beter een kruiswoordpuzzel geven of op een andere manier voor vermaak zorgen. 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

5 tips voor het omgaan met dementie

Door Redactie

Wil jij haar eens extra goed verwennen?

Door Redactie

Psychedelica als behandeling? Hoe gaan we om met jongeren?

Door Redactie

Last van je knie, dit is wat je kunt doen

Door Redactie

Reageer op dit bericht