Wat te doen met hangende oogleden

post afbeelding

Vanaf onze 30e levensjaar wordt onze huid een stuk minder elastisch. Hangende oogleden is hier in veel gevallen een gevolg van. We worden wat ouder, de huid verliest haar elasticiteit en voordat je het weet beginnen je oogleden wat te hangen. Nu kun je dit natuurlijk verbergen door flink wat make-up te gebruiken, maar het dagelijks aanbrengen van camouflage make-up is natuurlijk geen langdurige oplossing. Gelukkig zijn er meerdere oplossingen om hangende oogleden te verminderen, of zelfs helemaal verleden tijd te maken.

Blijf gehydrateerd

Hydratatie is een van de belangrijkste manieren om de veroudering van de huid zoveel mogelijk tegen te gaan. Hangende oogleden worden dan ook vaak veroorzaakt door een ‘vermoeide’, en dus slecht gehydrateerde huid. Drink voldoende water en probeer producten die uitdrogende stoffen zoals bijvoorbeeld cafeïne bevatten, zoveel mogelijk te vermijden.

Kleine plastische ingreep

Drink je liters water per dag maar lijken er maar geen resultaten te komen? Dan kan er altijd gekozen worden voor een kleine ingreep zoals een ooglidcorrectie. Een ooglidcorrectie is een kleine plastische ingreep die ervoor zorgt dat de hangende oogleden binnen een paar dagen verleden tijd zijn. Er worden steeds meer ooglidcorrecties genomen, en het hebben van een ooglidcorrectie wordt ook steeds bespreekbaarder gemaakt. Specialisten als ABC Clinic voeren dit soort ingrepen dagelijks uit, en altijd met het gewenste eindresultaat. Na een kleine ingreep zijn de oogleden binnen een paar dagen weer terug in normale staat, en kan het verschil direct opgemerkt worden.

Dagelijkse oefeningen

Zoals alles wat met het lichaam te maken heeft werken ook in dit geval dagelijkse oefeningen om de effecten van hangende oogleden te verminderen. Plaats bijvoorbeeld je wijsvingers onder de wenkbrauwen en beweeg deze op en neer. Herhaal deze oefening 4 tot 5 keer per dag om de huid elastisch te houden. Je kan de wijsvingers ook op de slapen plaatsen en je huid strak naar je ogen toe te trekken. Probeer je ogen tijdens deze oefening zo wijd mogelijk te openen, en te sluiten.

Help je huid een handje

Een huid die haar elasticiteit verliest kan wel wat hulp gebruiken. Leg bijvoorbeeld een koude lepel op je oog; je spieren gaan hier lekker van ontspannen en het geeft je een frisse uitstraling. Ook eiwit kan helpen om je huid een opfrisser te geven. Vul twee kleine glaasjes met eiwit, maak je ogen goed schoon en plaats de glaasje vervolgens op je ogen. Je mag de glaasjes weer verwijderen zodra het eiwit opgedroogd is!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht