Wat zijn de voordelen van mediation tijdens een scheiding?

post afbeelding

Op het moment dat je in een scheiding ligt met je partner, is het van essentieel belang dat je allerlei zaken goed gaat regelen. Je moet bijvoorbeeld het co-ouderschap regelen, de geldzaken op orde brengen en het huis in de verkoop zetten. Voor veel gezinnen en partners is deze tijd van scheiden een enorme rollercoaster aangezien je van allerlei dingen moet doen terwijl je tegelijkertijd ook heel veel verdriet hebt. Gelukkig hoef je alles niet alleen te regelen. Je kunt namelijk hulp van buitenaf inschakelen. Zo kun je bijvoorbeeld een advocaat inschakelen of een mediator. Je kunt bijvoorbeeld een mediator vinden op uw-arbeidsmediator.nl. Hieronder kun je de voordelen lezen van een Mediator in Nieuwegein.

Nadenken over oplossingen en volledige regie

Nadat jullie een kennismakingsgesprek hebben gehad, is het tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan met mediation. Vooraf aan de mediation zul je samen met je ex-partner een mediationovereenkomst tekenen. De hierop volgende mediation meetings wordt er met behulp van een mediator gekeken en gezocht naar de belangen van beide partijen en wordt er naar oplossingen gezocht. Er wordt ten alle tijde gestreefd naar een win-win situatie. Dit houdt in dat zowel de ene partij als de andere partij de volledige regie hebben waardoor er ook geen winnaar of verliezer zal zijn na de verschillende mediation meetings. Zo maak je bijvoorbeeld ook geen bindende afspraken maar wel vastgelegde afspraken. Dit wordt vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst aan het einde van de reeks mediation afspraken.

Je bent sneller klaar en het is allemaal veel informeler

Wanneer je ervoor kiest om met een mediator om de tafel te gaan zitten, zul je in de meeste gevallen sneller klaar zijn dan wanneer jij en je partner ervoor hadden gekozen om de scheiding via de juridische route te voltrekken. Hierdoor bespaar je ten eerste dus een hoop tijd én je bespaart daarnaast ook nog geld aangezien zowel mediators als advocaten vaak voor een vast bedrag per uur aan de slag gaan. Daarnaast is het voltrekken van de scheiding via de mediation route ook een heel stuk informeler. Je praat namelijk vooral bij mediation over van alles en nog wat, terwijl met een advocaat je vooral op de feiten moet letten en de juridische zaken bespreekt van jou en jouw partner.

Geen beperkingen tot vervelende juridische argumenten en vertrouwelijkheid

Bovendien is het belangrijk om te weten dat bij mediation beide partijen zich niet hoeven te beperken tot vervelende juridische argumenten. Wil je dit juist wel? Dan is het aan te raden om je scheiding te regelen met hulp van een advocaat in plaats van een mediator. Bovendien is het goed om te weten dat alles wat ter sprake komt tijdens de mediation meetings ten allen tijde vertrouwelijk is. De mediators hebben namelijk van tevoren een belofte op het gebied van vertrouwelijkheid moeten afleggen.Er zitten dus verschillende voordelen aan het inschakelen van een mediator met mediation tijdens het regelen van jouw scheiding met je partner. Het is belangrijk om goed na te gaan welke manier het beste bij jullie past.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht