Wat zijn injectables eigenlijk?

post afbeelding

Hyaluronzuur is momenteel het favoriete ingrediënt in de schoonheidsindustrie en wordt gezien als het geheime wapen tegen veroudering. Crèmes, serums en andere verzorgingsproducten met de veronderstelde wonderactieve stof veroveren de schappen. Ook de door dermatologen ingebrachte injectables worden steeds populairder. We vroegen de kliniek injectables Amsterdam naar de ins en outs en wat je moet weten over hyaluronzuur en injectables.

Wat is hyaluronzuur?

“Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor en is een belangrijk bestanddeel van verschillende soorten bindweefsel. Het is een watermolecuul dat 1000 keer zijn eigen gewicht aan vocht kan binden en dient als een soort vochtopslag of als vulstof in het lichaam. Het grootste deel – ongeveer 50% – van het hyaluronzuur dat in het lichaam wordt aangetroffen, bevindt zich in de huid. Daar heeft het een dempend effect, ondersteunt het collageen- en elastinevezels en kan het zelfs vrije radicalen wegvangen. Omdat het van nature in het lichaam voorkomt, zijn er vrijwel geen allergieën of bijwerkingen voor dit actieve ingrediënt, aldus de woordvoerder van injectables Amsterdam.

Wat gebeurt er bij een hyaluronzuurtekort?

Met het ouder worden neemt het hyaluronzuurgehalte van de huid echter aanzienlijk af. Het proces begint rond de leeftijd van 25 en op de leeftijd van 50 is het oorspronkelijke hyaluronzuurgehalte al voor de helft leeg. Het resultaat: de huid wordt droog, verliest haar elasticiteit en veerkracht en kan zichzelf niet meer beschermen en regenereren tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Fijne lijntjes en rimpels, ingevallen wangen, kraaienpootjes of een verdieping van de neus-lippenplooi zijn klassieke tekenen van een hyaluronzuurtekort. Gelukkig is het nu mogelijk om deze stof te vervaardigen en van buitenaf aan het lichaam te leveren, hetzij in de vorm van serums, gels of capsules, legt de deskundige van injectables Amsterdam uit. 

Hyaluronzuur in cosmetica

In cosmetica wordt onderscheid gemaakt tussen hoog- en laagmoleculair hyaluronzuur. De eerste heeft slechts een kortdurende werking, maar vertoont een onmiddellijke werking, terwijl de laatste in het bindweefsel wordt opgeslagen en daar zelfs invloed zou hebben op de celstofwisseling. Veel crèmes en serums bevatten zowel lange als korte keten moleculen in hoge concentraties. Wanneer ze op de huid worden aangebracht, hebben deze hyaluronvullers, serums of crèmes in een mum van tijd een opvullend en gladmakend effect. Een mollige en goed gehydrateerde teint is het mooie effect. Dit effect wordt ook bereikt voor volgens injectables Amsterdam door filler met hyaluronzuur. Een permanente en regelmatige behandeling met hyaluronzuur is wel noodzakelijk om resultaat te zien.

Injectables Amsterdam: voor wie is hyaluronzuur geschikt?

“Vooral populair zijn de anti-aging crèmes met hyaluronzuur en de eye gels, maar deze supermoisturizer zit nu ook in reinigingsproducten of hand- en bodylotions. Er zit meer geconcentreerd hyaluronzuur in maskers en serums, die op korte termijn zeer goede resultaten opleveren. Bij de dermatoloog wordt hyaluronzuur in de vorm van injectables ingebracht. Deze zijn effectiever dan crèmes of serums die slechts oppervlakkig op de huid worden aangebracht. Tijdens deze procedure worden kleine hoeveelheden hyaluronzuurgel in de huid van het getroffen gebied geïnjecteerd. Hyaluronzuurvullers worden voornamelijk gebruikt voor rimpels in het gezicht, maar ook voor fijne lijntjes in het decolleté. Ze zijn bijzonder geschikt voor het gladmaken van zijplooien van de mond en de mondhoek. De huid ziet er dan roziger en steviger uit en het resultaat is direct zichtbaar.”.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht