Weg met zweetvoeten!

post afbeelding

Mogelijke oorzaken van zweetvoeten

Er bestaan veel oorzaken die de voeten kunnen laten zweten. Zo is een van de belangrijkste oorzaken het dragen van niet ademende schoenen, bijvoorbeeld werkschoenen met een stalen zool of neus. Het langdurig dragen van dezelfde kunststof sokken, denk aan een panty, is vaak ook een oorzaak van zweetvoeten. Verder zijn mentale stress, overgewicht en een aangeboren overproductie van zweet mogelijke oorzaken.

Gevolg van zweetvoeten

Als je overmatig zweet komt er te veel vocht vrij uit de zweetklieren. De huid heeft van nature een beschermende, zure laag die aangetast wordt door dit vocht. Als respons op die aantasting van de huid maakt het lichaam eelt aan ter bescherming. Helaas produceert de huid eelt alleen op de vochtige plekken, dus onregelmatig. Hierdoor kan het erg vervelend zijn als de voeten niet meer zweten, bijvoorbeeld als de schoenen uitgetrokken worden. Eelt zorgt bij droge voeten vaak voor een trekkend gevoel.

Behandelen van zweetvoeten

Eelt kan het beste verwijderd worden met een mesje als de voet droog is. Zo wordt de regelmatigheid van de huid hersteld. Voor het beste, gezondste resultaat laat je dit door een pedicure doen. Daarna is het belangrijk dat de zuurgraad van de voeten verhoogd wordt. Dit kan je zelf doen door de voeten elke dag te wassen met een wasproduct met een PH waarde van 3,5. Smeer na het afdrogen de voeten in met een crème zonder toegevoegd parfum. Zo blijven je voeten zacht en voorkom je kloofjes. Blijf dit een aantal dagen doen en je voeten krijgen hun oorspronkelijke zuurgraad terug. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je ook de oorzaak van je zweetvoeten achterhaalt en hier iets aan doet. Begin bijvoorbeeld met het dragen van ademende schoenen en sokken van natuurlijk materiaal.

 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

De week van de voeten: Contact maken met je voeten

Door Corrie Wierda

Een lastig gevoel: schaamte

Door Bart Timmers

10 tips voor verzorging van je huid in de zomer

Door Judith Doodeman

Acne: wat is het en hoe behandel je het?

Door Judith Doodeman

Reageer op dit bericht