Zo kan dropshipping helpen bij het verlagen van stress

post afbeelding

Dropshipping is een nieuwe grote trend in Nederland. Ook is het een zeer makkelijke manier om snel een goed inkomen te verdienen. Kort gezegd is dropshipping een webwinkel zonder voorraad. Je maakt een website en verkoopt producten. Deze producten gaan rechtstreeks vanaf je leverancier naar je klant. Ideaal, want je loopt vrijwel geen risico. Ook hoef je zelf geen pakketjes in te pakken. Dropshipping scheelt je dus heel wat kopzorgen en stress. Een zeer makkelijke manier dus om een webwinkel te starten. En in deze tijd waarin we veel thuis zitten ook een perfect moment om iets nieuws te beginnen.

Snel extra inkomsten

Veel mensen hebben geldstress in deze tijd. Daarnaast zijn er ook nog andere factoren momenteel die stress opleveren. En teveel stress is natuurlijk geen goed idee voor het lichaam. Je hormonale systeem en zenuwstelsel raken overbelast en je wordt prikkelbaar. Ook werkt dit nadelig door op je gezondheid. Dropshipping is een perfecte manier om snel extra inkomen te genereren.

Het enige dat je hoeft te doen is een goed product zoeken en een site maken. Kies een product dat je zelf ook zou kopen of waar je een bepaalde passie voor voelt. Kun je zelf geen product verzinnen? Dan zijn er ook services zoals Pexda en Oberlog die je daarbij kunnen helpen.

Geen pakketjes inpakken

Een eigen bedrijf starten is vaak een zeer arbeidsintensieve onderneming. Bij een reguliere webwinkel moet je alle bestellingen zelf afhandelen. Ook moet je zelf alle pakketjes inpakken en versturen. Ten slotte moet je zelf voorraad aanhouden en op tijd nieuwe producten inkopen of voorraad bijbestellen.

Met dropshipping behoort dit alles tot het verleden. Door de lagere werkdruk scheelt je dit veel stress. En ook het lagere risico omdat je niet hoeft te investeren draagt daar natuurlijk enorm aan bij. Ideaal ook wanneer je geen startkapitaal hebt of wilt lenen.

Snelle start

Normaal gesproken kost een eigen bedrijf opzetten veel tijd en geld. Het duurt vaak maanden voordat je je eerste omzet maakt. Met dropshipping is de startperiode relatief kort. Je hoeft ook niet veel geld te investeren in het aankopen van producten. Oftewel je gaat dus veel sneller geld verdienen. Bovendien is deze tijd waarin vrijwel alle aankopen online gaan ook een zeer goed moment om ermee te starten.

Bestel het product wel eerst zelf om de kwaliteit te checken. Denk ook na over het soort product want je wilt bijvoorbeeld niet al teveel retouren ontvangen. Dit kost je namelijk veel extra tijd en geld. Doe een concurrentie-onderzoek en bepaal hoe je je product gaat promoten. Je kunt daarbij ook naar de concurrentie kijken. Als laatste kies je natuurlijk ook een goede en betrouwbare leverancier.

Verschillende ideeën uitproberen

Van alle nieuwe bedrijfjes gaat een derde failliet. Dat is natuurlijk een factor die heel veel stress oplevert. Met dropshipping zijn je investeringen laag. Op die manier kun je ook verschillende concepten uittesten. En wanneer je webwinkel niet goed loopt, dan kun je gewoon weer een ander product uitproberen. Of je kunt ook verschillende concepten naast elkaar uitproberen wanneer je snel wilt schakelen. Kortom een ideale manier om zonder al teveel stress een eigen bedrijf te starten.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Een fijne ochtendroutine die jou energie geeft!

Door Lieve Peters

Wat zijn waarzeggers en zijn ze betrouwbaar?

Door Redactie

Grootste voordelen van yoga

Door Redactie

Zo creëer je een rustgevende avondroutine!

Door Lieve Peters

Reageer op dit bericht

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.