Zo kan je gezond borstvoeding geven

post afbeelding

Als het gaat om de gezondheid, dan zijn de zaken die jij doet niet alleen belangrijk voor jezelf. Ze hebben ook invloed op je kinderen. Zeker wanneer ze nog heel jong zijn en je ze nog borstvoeding geeft. Je wilt er dan wel zeker van zijn dat je dit op een gezonde manier doet. Daarom kijk je bijvoorbeeld naar de middelen die je daarvoor gebruikt, zoals de dubbele elektrische kolf. Die moet gemakkelijk en pijnvrij te gebruiken zijn, maar die moet vooral geen schadelijke stoffen bevatten. Zo kijk je naar alles wat je doet.

De juiste wijze

De borstkolf is niet het enige wat van belang is. Er speelt nog heel veel meer mee. Je wilt bijvoorbeeld dat jouw kindje geniet van de gezondheidsvoordelen, zoals de bescherming tegen ziektes en infecties. Daarom is het belangrijk om dit op de juiste wijze aan te leren. Ook wil je niet te snel beginnen, maar zeker ook niet te lang doorgaan. Laat je daarom goed voorlichten over wat de beste keuze is op dit gebied. Zo kan je zorgen dat je jouw kindje optimaal voedt en dat deze er alles uithaalt wat erin zit.

Het juiste voedingspatroon

Het is ook belangrijk om te beseffen dat de moedermelk voor een deel wordt gevormd door je eigen voedingspatroon. Dit maakt dus ook dat het slim is om bewuste keuzes te maken. Wanneer je ervoor zorgt dat je de juiste voeding en superfoods binnenkrijgt, dan wordt jouw kindje daar alleen maar sterker van. Omgekeerd kan je er natuurlijk ook voordeel van hebben. Door de slechte voeding te laten staan, hoef je ook niet bang te zijn dat dit doorwerkt in de gezondheid van jouw kind. Zo worden jullie er dus allebei beter van wanneer je goede keuzes maakt in je dieet.

Opletten met je persoonlijke verzorging

Natuurlijk is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dat doe je bijvoorbeeld met verzorgingsproducten, maar ook met supplementen. Dit hoeft op zich geen probleem te zijn, want jij zit daardoor lekkerder in je vel. Aan de andere kant moet je er natuurlijk wel ook goed over nadenken hoe dit doorwerkt. Daarom kan het verstandig zijn om bepaalde zaken een tijdje uit te stellen tot het geen effect meer kan hebben op je kindje. Het is dan altijd mogelijk om dit later op te pakken. Hier hebben jullie dan ook allebei het nodige voordeel van.

Geniet ervan

Het is belangrijk dat je de tips zoals die hiervoor zijn gegeven ter harte neemt. Dat neemt niet weg dat je natuurlijk ook wel naar de andere kant moet kijken. Het is ook zaak om te zorgen dat je ervan geniet. Het geven van borstvoeding is natuurlijk een belangrijk onderdeel van het moederschap. Het is dus zeker ook zaak om niet alleen maar naar de voordelen en risico’s te kijken. Het is vooral ook belangrijk om ervan te genieten en er een leuke tijd van te maken. Zo zit je dan ook weer veel beter in je vel als moeder.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht