Kinderkleding. Zo moeder, zo dochter

post afbeelding

De grens tussen oud en jong vervaagt steeds meer

Valt het je ook op dat kinderen steeds sneller volwassen lijken te worden. Al op jonge leeftijd worden ze overspoeld met mobiele telefoons, gadgets en spelcomputers. Soms kunnen kinderen bijna geen kinderen meer zijn. Ook in de kleding zie je dat vaak terug. Als ouder heb je de keuze hierin mee te gaan of doe je dat toch liever niet?

Kleding voor kinderen en modestijlen met elkaar combineren

Soms lijkt de mode voor kinderen erg op de mode voor volwassenen. En daar kun jij als ouder natuurlijk niets aan doen. Maar door bepaalde stijlen en leuke kinderkleding te combineren, kun je toch zorgen voor een kindvriendelijke uitstraling! Laat je daarom inspireren door de modetrends voor kinderen en kijk wat je nog aan kleding hebt liggen in de kledingkast.

Modetrends voor kinderen

Voor meisjes is de wintertrend om laarsjes te dragen in de winter. Ook de legging en korte jurkjes zijn nog steeds populair. Voor jongens zijn het meer sportieve sneakers of sportschoenen die in de mode zijn. Shirts met prints zijn ook uitermate populair. Vooral de prints met diverse superhelden zijn erg populair. Daarnaast maakt een trui met capuchon het plaatje helemaal compleet. Donkere kleding en warme truien zijn helemaal “in”.

Lijken trends voor kinderen op trends voor volwassenen?

Dat is natuurlijk de vraag die je jezelf stelt wanneer je een kledingwinkel binnen stapt. Je moet goed begrijpen dat het heel kindeigen is wanneer een kind zijn vader of moeder wilt imiteren. Een kind zoekt een identificatiefiguur en vindt deze vaak in zijn vader of moeder. Wat dat betreft is het helemaal niet zo erg wanneer de kleding van je kind is afgestemd op jouw kleding en trends op elkaar lijken.

Vraag wat je kind zelf wilt

Uiteraard heb je als ouder altijd zelf de keuze of jij je kind mee laat gaan in de modetrends die er op dat moment zijn. Natuurlijk kun je de kleding van je kinderen afstemmen op je eigen kleding, om je kind zo een veilig gevoel te geven. Anderzijds kun je ook onderscheidend zijn en je kind helpen om een eigen identiteit te vormen door te luisteren naar wat hij of zij leuk vindt. Genoeg mogelijkheden dus waar je mee vooruit kunt!

 


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Je verslaving verslaan

Door Redactie

Hoe bespaar je tijd ’s ochtends?

Door Redactie

Hoe revalideer je van een knieoperatie?

Door Redactie

Waarom een koolhydraatarm ontbijt?

Door Redactie

Reageer op dit bericht