Zo verklein je de kans op een griepje

post afbeelding

De lente komt er weer aan. Dit is een seizoen waarin veel mensen last krijgen van een griepje. Door de juiste tips kun je de kans op het krijgen van een griep verkleinen. Hoe doe je dat? Dat lees je hier!

Eet gezond en gevarieerd

Door voornamelijk gezond te eten en voldoende te variëren krijg je voldoende vitamines en mineralen binnen. Deze zijn essentieel voor een goede weerstand, zodat je minder snel ziek wordt. Mag je dan nooit iets ongezonds eten? Natuurlijk mag dat wel! Een goede richtlijn is om 80% gezond te eten en 20% ongezond te eten. Gezonde voeding zijn onder andere volkoren granen, volkorenbrood, fruit, groente, peulvruchten, zuivel, vette vis en mager vlees. Fruit en groente bevat ook antioxidanten. Antioxidanten kunnen helpen om schadelijke stoffen die schade kunnen aanbrengen aan je weefsels en cellen onschadelijk te makenHierdoor word je minder snel ziek. Gevarieerd eten houdt in dat je vaak genoeg wisselt in wat je eet. Eet dus bijvoorbeeld verschillende soorten beleg, fruit, groente en eiwitbronnen. Eet ook regelmatig een vegetarische eiwitbron, zoals peulvruchten in plaats van vlees. Dit is gezond!

Beweeg voldoende

Als volwassene moet je tenminste 30 minuten per dag matig intensief bewegen. Dit kan van alles zijn, zoals wandelen, op een laag tempo fietsen en tuinieren. Ook huishoudelijke taken zijn matig intensieve activiteiten. Door voldoende te bewegen verklein je de kans op verschillende ziektes, zoals hart- en vaatziekten. We zitten tegenwoordig ook veel stil, omdat veel mensen kantoorwerk hebben. Zitten wordt ook wel ‘het nieuwe roken’ genoemd. Probeer veel stilzitten zoveel mogelijk te beperken. Wissel bijvoorbeeld af tussen staand en zittend werken. Loop regelmatig even naar het koffiezetapparaat en wandel tijdens vergaderingen en/of pauzes.

Doe aan sport

Naast matig intensief bewegen is het ook belangrijk om intensief te bewegen. Het advies is om twee keer per week een intensieve activiteit te doen en een keer per week een activiteit te doen gericht op lenigheid. Dit kan ook een combinatie zijn, zoals bijvoorbeeld pilates. Hierbij train je met je eigen lichaamsgewicht en doe je ook oefeningen, waarmee je werkt aan je lenigheid. Kies vooral een sport die je leuk vindt. Heb je snel blessures? Kies dan voor zwemmen of sporten in de sportschool. Dit zijn namelijk de minst blessuregevoelige sporten.

Genoeg rusten is ook essentieel. Zorg dat je tussen de zes en acht uur slaapt. Heb je last van doorslaapproblemen? Probeer dan eerst door leefstijlveranderingen je slaap te verbeteren. Als het niet beter gaat kunnen natuurlijke slaapmiddelen een goed alternatief zijn.


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Wat is haptonomie en welk klachten kunnen behandeld worden?

Door Redactie

Het belang van huidverzorging: Voorkom huidproblemen en behoud een gezonde huid

Door Redactie

Makkelijk en gezond, het kan!

Door Redactie

5 tips om je baarmoeder warm te houden

Door Redactie

Reageer op dit bericht