Zomer in aantocht: nog even een paar kilo’s kwijt

post afbeelding

Het is misschien verleidelijk om net voordat de zomer écht losbarst snel een crashdieet te volgen. Maar een crashdieet is vaak niet gezond en na zo’n dieet is het lastig om op gewicht te blijven.

Verlies van spierweefsel

Met een crashdieet kun je in korte tijd veel kilo’s verliezen. Maar op lange termijn zorgen ze vaak voor teleurstelling en frustratie. De kans is groot dat je na een tijdje weer hetzelfde eet en weegt als eerst. Ook bestaat met een crashdieet het risico dat spierweefsel in plaats van vetweefsel wordt afgebroken. Verder kunnen crashdiëten eenzijdig zijn: bepaalde producten zijn dan verplicht of moeten juist vermeden worden. Daardoor heb je de kans dat je te weinig van een bepaalde voedingsstof binnenkrijgt.

Hoe dan wel gezond afvallen

Het is het beste om een halve kilo tot 1 kilo per week af te vallen. Meer is niet goed. Op deze manier is afvallen ook beter vol te houden. Een open deur: om af te vallen is het belangrijk om gezonder te gaan eten, minder te eten in combinatie met meer bewegen. Minder en gezonder eten zijn het belangrijkst. Minder eten is makkelijker als je minder opschept, regelmatiger eet en met meer aandacht eet.

De verleiding weerstaan

Probeer vooral de verleiding te weerstaan en ongezonde snacks links te laten liggen. Haal inspiratie uit de Schijf van Vijf. En sowieso helpt bewegen; je verbrandt extra energie. Bovenal is motivatie het belangrijkste. Als je hoofd wel wil maar in je hart niet, dan is het moeilijk vol te houden.

Bron: Voedingscentrum


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Afvallen: samenspel van bewegen en gezond eten

Door Gast Blogger

Eiwitdieet: smakelijke recepten

Door Gast Blogger

Tips om genoeg fruit te eten

Door Redactie GezondTotaal

Wat vinden anderen van jouw kookkunsten

Door Redactie GezondTotaal

Reageer op dit bericht