Zorg voor jezelf met de Zelfzorg app

post afbeelding

Ziek? Zwak? Of misselijk? We zijn het allemaal weleens. Een hoestje hier, een snotneus daar, we zijn er allen bekend mee en het komt dan ook regelmatig voor. Omdat we weten dat een eenvoudig middel bij de drogist ons binnen no-time er weer bovenop weet te helpen zullen we dan ook niet snel naar de dokter gaan voor een recept op maat. Maar welke, oh welke zelfzorgmiddelen zijn nou geschikt voor ons zonder dat we de bijsluiter kunnen bekijken in de winkel? En hoe zorgen we ervoor dat we niet weer ziek worden? Dat is waar de Zelfzorg applicatie om de hoek komt kijken.

Scan de barcode voor uw bijsluiter

De barcodes van zelfzorgmiddelen zijn te scannen in de Zelfzorg applicatie, waardoor het zelfzorgmiddel en de bijbehorende bijsluiter op het scherm van een smartphone of tablet te zien zijn. De Zelfzorg applicatie zorgt ervoor dat de toegang tot bijna 750 bijsluiters van zelfzorgmiddelen toegankelijk worden voordat we deze aanschaffen. Hiermee voorkomt de applicatie bijvoorbeeld dat we een verkeerd middel meenemen uit de winkel waardoor we later weer terug moeten. De barcodes van internationaal bekende zelfzorgmiddelen kunnen worden opgevraagd waardoor de applicatie ook in het buitenland, zoals op vakantie, van waarde kan zijn.

Voorkom ziek zijn

Naast het opvragen van de bijsluiters van de verschillende zelfzorgmiddelen zijn er in de applicatie veel tips te vinden voor alledaagse ongemakken. Deze worden duidelijk beschreven en hierna worden er tips gegeven voor een oplossing en tips voor het voorkomen van deze alledaagse kwalen.

Voor- en nadelen van de applicatie

De applicatie heeft een register op alfabetische volgorde en een zoekfunctie om in de app een bepaalde term of een zelfzorgmiddel te vinden. Het scannen van de barcodes werkt snel net zoals het downloaden (afhankelijk van internetverbinding) van de bijsluiters. Erg handig als je een bijsluiter kwijt bent of in de winkel staat en de verpakking niet open mag maken.

Termen die onduidelijk zijn kunnen door middel van het bijsluiter woordenboek worden gevonden. Zo worden de medische termen allemaal net een stukje duidelijker.

Een nadeel is dat niet alle zelfzorgmiddelen op de markt in de applicatie zitten, maar voornamelijk de A-merken. Dit kan er voor zorgen dat niet elke verpakking die wordt gescand ook wordt gevonden of de bijsluiter bevat.

Eindoordeel

Al met al doet de Zelfzorg applicatie datgene waar hij voor gemaakt is. De barcodes worden door de applicatie herkend en de bijsluiters, indien aanwezig, worden probleemloos gevonden en eventueel toegelicht door het bijsluiter woordenboek. Handige tips om beter te worden of niet ziek te worden is ook zeker een toegevoegde waarde.

Downloaden

Wil jij de “Zelfzorg” app zelf downloaden?

App Store

Google Play 

Schermafdrukken


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Daarom zijn huisdieren goed voor je gezondheid

Door Gast Blogger

Dertig minuten per dag bewegen. Zo doe je dat

Door Redactie GezondTotaal

Vleestaks: de volgende logische stap?

Door Jolanda Hamers

Ik ben zooo moe, zal ik me ziek melden?

Door Wouter Vrooland

Reageer op dit bericht