Column: Zuiplappen, groene thee dames en koffie junks

post afbeelding

Ik herken ze van een afstand. De dames die verknocht zijn aan groene thee. Groene thee is een hype en ik begrijp er geen bal van. Ik vind het niet lekker. Ik weet dat het gezond is en dat we daarom allemaal massaal aan de thee zitten. Immers we leven in een cultuur waarin we momenteel alles van moeder natuur met liefde tot ons nemen en op ons smeren.

Niet zo sexy

Maar mag ik even melden dat ik het zo niet sexy vind. Zo niet charmant om groene thee te vragen. Daar waar vroeger de wijn rijkelijk vloeiden tijdens de lunch, drinken we nu groene thee met honing. Tell me why!
Nog erger is die leuke vent die groene thee drinkt.. daar schrik ik echt van. Mocht ik mijzelf nou nog op de datingmarkt begeven, dan is dat – op lelijke voeten na – de nummer 1 afknapper. Het is natuurlijk mijn bescheiden mening. Ik realiseer me dan ook wel degelijk dat ik tegen een hoop verkeerde benen schop. Voel je vooral niet aangesproken door mijn persoonlijke afkeer van groene thee. Het kan namelijk nog erger.

De zuipschuiten

Dan hebben we de zuipschuiten. De dames en heren die minimaal een fles drank per dag tot zich moeten nemen omdat er anders ontwenningsverschijnselen komen. Natuurlijk is een wijntje lekker maar een fles per dag is ook ietwat overdreven. Het motto: ‘zonder drank is het niet gezellig’, daar veeg ik dan ook resoluut mijn r… ehm, achterwerk mee af.

Koffiejunks

Echte koffiejunks zijn er ook. Lui die onuitstaanbaar zijn als ze in de ochtend niet eerst een shotje cafeïne tot zich kunnen nemen. De mensen die hoofdpijn krijgen en bloed chagrijnig in de auto stappen als de cafeïne niet door hun bloedbaan stroomt. Tot deze categorie behoor ikzelf, helaas.

Ik ben verslaafd

Ik drink al koffie vanaf de brugklas. Ik houd ervan, ik geniet ervan en ja ik erken, ik ben verslaafd aan koffie. Ik kan niet zonder. Zelfs de smerigste oploskoffie volstaat, mocht het Clooney cupje niet in de buurt zijn. Zonder koffie is het leven met mij voor mijn naasten een nachtmerrie.

Waar ging het fout?

Ik ben dus de persoon die hoofdpijn krijgt bij gebrek aan koffie. In de stress schiet zodra de koffie op dreigt te raken en ook rustig ’s avonds laat nog naar mijn moeder rijd om koffie te halen. Koffie met twee zoetjes en melk en ja niet schrikken, met poedermelk!! Je mag mij er dag en nacht voor wakker maken. Heel triest eigenlijk. Hoezeer ik ook probeer te minderen het lukt het mij niet. Where did iIgo wrong? Een nog betere vraag: is er ergens een rehab voor koffiejunks?

Balans vinden

Zo zijn we dus allemaal zuipschuiten van het goedje wat het beste bij ons past. De 1 de groene gruwel de ander de alcohol en echte koffiejunks. De beste van de drie natuurlijk de groene thee. Dat weet ik natuurlijk ook wel. Maar toch. Groene thee vind ik dus niet sexy, teveel drank ook niet en koffie natuurlijk ook niet. Rest mij om tot de conclusie te komen dat ik de balans ga proberen te vinden.

Morgenochtend eerst mijn koffie. In de middag, waarschijnlijk kokhalzend, aan de groene thee. In de avond ter compensatie dan maar een glaasje wijn na mijn koffie.
En in plaats van 10 koppen koffie zal ik het proberen te reduceren naar 5. Mocht je iemand stront chagrijnig over de A1 zien scheuren, dan grote kans dat ik dat ben..

Mijn naam is Denise; ik ben een koffie junk!


GD Star Rating
loading...

Gerelateerde Posts

Roken populair onder jongvolwassenen

Door Gast Blogger

Sappen, thee en koffie. Wat is wel en niet gezond

Door Redactie GezondTotaal

Thee: dorstlessend, ook in de zomer

Door Annelon Geluk

Suiker is verslavend. Een misverstand?

Door Kitty Atsma-Ansems

Reageer op dit bericht